Ez a családom, gyerekeim legkedveltebb édessége. Egyik barátnőmtől kaptam meg a receptjét. Mi Ofi-féle somlóinak hívjuk. Könnyű elkészíteni és mindenki imádja...A lányom szavait használva: olyan, mint a jégkrém! Gyakran készítem, dupla adagban, mert hamar elfogy. Remélem nektek is ízleni fog!
Csak egy jó tanács a kerek babapiskótával kapcsolatban: sokfélével próbáltam már, de a legfinomabb a Lidlben kapható zöld csomagos.
Hozzászólások (21)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Sziasztok. A babapiskótákat nem kell külön beáztatni rumos tejbe? Csak azért kérdezem, hogy eléggé "átázik"-e így is :) Nem marad száraz? Köszönöm, írjatok! :)
Siettem, nem olvastam el figyelmesen. A tej kétharmadát feltettem főni, a többit összekevertem a hideg tejjel (gépi habverő: 1 perc), majd bele a forró tejbe, villával kevergettem, max. 10 perc alatt sűrű krém lett!, -bele a vaj, stb.
Némi Baileys-t azért csempésztem bele....
Én is nagyon köszönöm, nagyon jó a recept, isteni a krém!
Köszönöm!:) Nálunk favorit!:)Egyszerű, gyors, tökéletes!
ezzel az édességgel eddig mindenkit sikerült 100%-ban elbűvölni:) Köszönöm!
Örülök a sikerednek!:)
Kedves Crazygril26!
Már régóta megszeretném köszönni neked ezt a recpetet, azóta nem győzöm csinálni a családom legnagyobb örömére, tényleg eszméletlenül finom és nagyon könnyen elkészíthető.
Ezer hálám érte, várom a további recepteidet.
Üdv:
Kuku
Nagyon örülök a sikerednek,igazán egyszerű és nagyszerű desszert!További jó sütést-főzést!
És ha érdekel egy másik féle verziója,szivesen megosztom veled: A kerek piskótát helyettesítsd piskóta tésztával és meggy darabokkal ízesítsd,ugyanúgy bánj vele,mint az a receptben szerepel...isteni finom úgy is.És ha kicsit keményebbre csinálod a krémet és téglalapra vágod a piskótát,olyan lesz,mint egy torta.Egyébként a narancs miatt kitűnő vendégváró poharas desszert karácsonyra!
Kedves ildikodee!
Nem kell kemény krémet kapnunk,ahogy a recept is írja...én ha 30 percig főzném,tuti leégne a krém.Bőven elég a 2 kanál liszt.A lényeg a rétegezésen van,és ahhoz hígabb krém szükséges,hogy a babapiskóta be tudja magába szívni a nedvességet.Örülök,hogy azért sikerült és hogy ízlett.
További kellemes főzést-sütést kívánok!
A krém finom lett, de először nem állt össze krémmé. Hiába foztem 30 percig.
Szerintem 2ek liszt nem elég 1litter tejhez.
Igy hozza kellett finoman kevernem egy vanillias pudingport, ekkor be sürűsödött.
Különben nagyon finom.
Nagyon örülök neki,hogy ízlett!Nálunk is nagy kedvenc!Minden jót neked és családodnak!
Nagyon finom lett, végre egy recept, ami tényleg jó! Köszi
Persze,olyan tejszínt használsz,amilyet csak szeretnél.Én a könnyű kezelhetősége miatt szeretem és használom.Nem lehet túl verni és nagyon keményre lehet verni és még finom is.Ízlések és pofonok.
hulala helyett másfajta habtejszín is jó?
Nagyon örülök,mert ez az első recept,amit feltöltöttem...:)
2010.06.22. legnézettebb receptje!
Örülök,hogy már az elején tetszik:)
Ha elfogyott,írd le a véleményeteket...megköszönném...:)
Ugyan, semmi gond:) Raktam hozzá még a végén egy pici vajat, és így teljesen jónak tűnik az állga. Köszi a receptet!
Sajnálom,hogy nem figyeltem oda jobban:(
De szerintem nem lesz tőle semmi baja...ugyanazt érjük el vele...Remélem ízleni fog neked és családodnak!Minden jót nektek!
Ajjaj...Már elkezdtem készíteni, így nálam a krémbe került még a tűzön. No meglátjuk mi lesz belőle:)
Köszi szépen a gyors választ!
Nagyon szépen köszönöm,hogy szóltál,igen,kimaradt...de javítottam.A vajat a forró krémbe keverjük,amikor levettük a tűzről;a narancs és citromhéjjal együtt.
Szia!
Nem látom, hogy a hozzávalók közt szereplő vaj hova kerül? Gondolom a krémbe, de mikor? Már az elején hozzáadod vagy csak a végén? Köszi a segítséget!