r
Nosalty Logó

Hamis somlói

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis somlói
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 540 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3245 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 540 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3081.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 3245 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kikavarjuk a cukrokkal.
  2. Hozzákeverjük a kakaóport,rumaromát és a lisztet, majd felöntjük annyi tejjel, hogy csomómentesre tudjuk elkavarni.
  3. Apránként hozzáöntjük a többi tejet is, és feltesszük főni.
  4. Állandó kevergetéssel közepesen sűrű krémet főzünk, majd levesszük a tűzről.
  5. Most hozzákavarjuk a meleg krémhez a vajat, a mazsolát, az apró kockára vágott narancs vagy citromhéjat. (Esetleg mindkettőt, de mást is tehetünk még bele, például pirított diót vagy mandulát.)
  6. Fogunk egy nagyobb üvegedényt. Rétegezni kezdjük a piskótát a krémmel. Az edény aljára rakunk a még forró krémből, majd kirakjuk a kerek babapiskótával. A piskóta tetejére kanalazunk a krémből, majd ismét babapiskóta következik. Ezt addig ismételjük, amíg tart az alapanyag. A lényeg, hogy az utolsó sor krém legyen!
  7. Végül kemény habbá verjük a Hulalát, ráterítjük az utolsó sor krémre, szép egyenletes legyen. Szitáljunk rá lehelletvékony kakaóport, majd reszeljünk rá csokidarabokat, vagy hintsük meg mandulaforgáccsal.
  8. Várjuk meg míg kihűl, majd 1-2 órára tegyük a hűtőbe. Másnap a legfinomabb, de nem muszáj addig várni vele.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 46531
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Ajánló

Ez az a típusú édesség, amit a nap bármelyik szakában szívesen fogyaszt az ember...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a családom, gyerekeim legkedveltebb édessége. Egyik barátnőmtől kaptam meg a receptjét. Mi Ofi-féle somlóinak hívjuk. Könnyű elkészíteni és mindenki imádja...A lányom szavait használva: olyan, mint a jégkrém! Gyakran készítem, dupla adagban, mert hamar elfogy. Remélem nektek is ízleni fog! Csak egy jó tanács a kerek babapiskótával kapcsolatban: sokfélével próbáltam már, de a legfinomabb a Lidlben kapható zöld csomagos.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nem látom, hogy a hozzávalók közt szerepl? vaj hova kerül? Gondolom a krémbe, de mikor? Már az elején hozzáadod vagy csak a végén? Köszi a segítséget!

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm,hogy szóltál,igen,kimaradt...de javítottam.A vajat a forró krémbe keverjük,amikor levettük a t?zr?l;a narancs és citromhéjjal együtt.

Törölt felhasználó

Ajjaj...Már elkezdtem készíteni, így nálam a krémbe került még a t?zön. No meglátjuk mi lesz bel?le:) Köszi szépen a gyors választ!

Törölt felhasználó

Sajnálom,hogy nem figyeltem oda jobban:( De szerintem nem lesz t?le semmi baja...ugyanazt érjük el vele...Remélem ízleni fog neked és családodnak!Minden jót nektek!

Törölt felhasználó

Ugyan, semmi gond:) Raktam hozzá még a végén egy pici vajat, és így teljesen jónak t?nik az állga. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Örülök,hogy már az elején tetszik:) Ha elfogyott,írd le a véleményeteket...megköszönném...:)

Törölt felhasználó

Nagyon örülök,mert ez az els? recept,amit feltöltöttem...:)

Törölt felhasználó

hulala helyett másfajta habtejszín is jó?

Törölt felhasználó

Persze,olyan tejszínt használsz,amilyet csak szeretnél.Én a könny? kezelhet?sége miatt szeretem és használom.Nem lehet túl verni és nagyon keményre lehet verni és még finom is.Ízlések és pofonok.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, végre egy recept, ami tényleg jó! Köszi

Törölt felhasználó

Nagyon örülök neki,hogy ízlett!Nálunk is nagy kedvenc!Minden jót neked és családodnak!

Törölt felhasználó

A krém finom lett, de el?ször nem állt össze krémmé. Hiába foztem 30 percig. Szerintem 2ek liszt nem elég 1litter tejhez. Igy hozza kellett finoman kevernem egy vanillias pudingport, ekkor be sür?södött. Különben nagyon finom.

Törölt felhasználó

Kedves ildikodee! Nem kell kemény krémet kapnunk,ahogy a recept is írja...én ha 30 percig f?zném,tuti leégne a krém.B?ven elég a 2 kanál liszt.A lényeg a rétegezésen van,és ahhoz hígabb krém szükséges,hogy a babapiskóta be tudja magába szívni a nedvességet.Örülök,hogy azért sikerült és hogy ízlett. További kellemes f?zést-sütést kívánok!

Törölt felhasználó

Kedves Crazygril26! Már régóta megszeretném köszönni neked ezt a recpetet, azóta nem gy?zöm csinálni a családom legnagyobb örömére, tényleg eszméletlenül finom és nagyon könnyen elkészíthet?. Ezer hálám érte, várom a további recepteidet. Üdv: Kuku

Törölt felhasználó

Nagyon örülök a sikerednek,igazán egyszer? és nagyszer? desszert!További jó sütést-f?zést! És ha érdekel egy másik féle verziója,szivesen megosztom veled: A kerek piskótát helyettesítsd piskóta tésztával és meggy darabokkal ízesítsd,ugyanúgy bánj vele,mint az a receptben szerepel...isteni finom úgy is.És ha kicsit keményebbre csinálod a krémet és téglalapra vágod a piskótát,olyan lesz,mint egy torta.Egyébként a narancs miatt kit?n? vendégváró poharas desszert karácsonyra!

Réka001

ezzel az édességgel eddig mindenkit sikerült 100%-ban elb?völni:) Köszönöm!

Törölt felhasználó

Örülök a sikerednek!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek