r
Nosalty Logó

Somlói galuska vaníliakrémmel

NS
Somlói galuska vaníliakrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A galuskához

A vaníliakrémhez

957
Kalória
20.6g
Fehérje
108.4g
Szénhidrát
48.9g
Zsír
93.9g
Víz
356.7g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
72.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A galuskához

A vaníliakrémhez

Összesen 957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A galuskához

A vaníliakrémhez

Összesen 2873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A galuskához

A vaníliakrémhez

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4161.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    1829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325.3 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    281.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1265 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 2873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A galuskához

  1. A piskótát apró kockákra vágjuk. Rétegesen tálba rakjuk, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával.
  2. Vaníliás krém: a tojássárgájához cukrot, lisztet és tejet keverünk, majd felfőzzük. Amikor krémes állagúvá válik, melegen egy egész kocka vajat teszünk bele, alaposan elkeverjük.
  3. A tojások fehérjéjét kemény habbá felverjük, és lassan a krémbe keverjük. A krém mennyiségét elfelezzük, egyik felébe kakaót teszünk. Másik felébe pedig vaníliás cukrot. (Ha 6 tojásból készítjük a piskótatésztát, akkor a krémet duplán vesszük.)
  4. Egy sor tészta, mazsola, utána vaníliakrém, tészta, csokikrém, ezt váltogatjuk, végüla legfelső tésztára kerül a csokikrém maradék része. (Előnye, hogy elkészítés után nem kell várni, azonnal fogyasztható.)
  5. Tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

A somlóit sokan kedvelik... Mi így szeretjük készíteni.

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek