r
Nosalty Logó

Somlói galuska 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Somlói galuska 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 5083 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    2022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6129.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1831 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.5 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    1538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 5083 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A piskóta tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A piskóta tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojás sárgáját a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a cukor egy részével addig kavarjuk, amíg kivilágosodik.
  2. A tojás fehérjét, citromlével és a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  3. Amikor ezzel megvagyunk, a felvert fehérjehabhoz adjuk az elkevert tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet.
  4. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  5. A pudingokat megfőzzük. A mazsolát, a rumaromával , a cukorral, a vaníliás cukorral és egy pici vízzel felfőzzük. Hagyunk mindent kihűlni.
  6. A piskótát hosszában kettévágjuk, majd a két különálló darabot még keresztben is kettévágjuk, így kapunk négy piskótalapot.
  7. Fogunk egy üvegtálat és rétegezzük a következő képpen: vaníliás puding - piskótalap - ezt meglocsóljuk a mazsolás rumos lével - erre tesszük a csoki pudingot - ezt megszórjuk a durvára aprított dióval, és a kakaóporral. Ezt addig csináljuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  8. Jól lehűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 27908
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokiöntettel is nagyon finom!

Hozzávalók

A piskóta tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...