r
Nosalty Logó

Somlói galuska 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Somlói galuska 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 507 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 5083 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 182 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 507 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    2022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6129.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1831 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.5 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    1538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 5083 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A piskóta tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A piskóta tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojás sárgáját a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a cukor egy részével addig kavarjuk, amíg kivilágosodik.
  2. A tojás fehérjét, citromlével és a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  3. Amikor ezzel megvagyunk, a felvert fehérjehabhoz adjuk az elkevert tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet.
  4. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  5. A pudingokat megfőzzük. A mazsolát, a rumaromával , a cukorral, a vaníliás cukorral és egy pici vízzel felfőzzük. Hagyunk mindent kihűlni.
  6. A piskótát hosszában kettévágjuk, majd a két különálló darabot még keresztben is kettévágjuk, így kapunk négy piskótalapot.
  7. Fogunk egy üvegtálat és rétegezzük a következő képpen: vaníliás puding - piskótalap - ezt meglocsóljuk a mazsolás rumos lével - erre tesszük a csoki pudingot - ezt megszórjuk a durvára aprított dióval, és a kakaóporral. Ezt addig csináljuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  8. Jól lehűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27858
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokiöntettel is nagyon finom!

Hozzávalók

A piskóta tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek