r
Nosalty Logó

Sólet paté Steiner Kristóftól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sólet paté Steiner Kristóftól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2473.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1590 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11983 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    520 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozom a zöldségeket, és a fokhagymagerezd kivételével mindent megfelezek. Kiválasztok egy fémlábost, ami a sütőbe is beugorhat sérülés nélkül, belezúdítok minden hozzávalót, rákanalazok 1 kávéskanál sót, ½ kávéskanál borsot és 1 kávéskanál pirospaprikát, beledobok egy babérlevelet, 1 csipet köményt és egy csipet paprikát. Ha csípősre támad kedvem, egy kis csilit is teszek bele. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje - közben pedig a sütőt előmelegítem 100 fokra. Alaposan megkavarom a sóletet, mielőtt betolom a sütőbe a fedővel megkoronázva, lefekvés előtt még meglátogatom, és pótolom az elpárolgott vizet, kicsit meg is mozgatom a zöldségeket fakanállal, de vigyázva, nehogy szétessenek.
  2. Ha esetleg felébredek hajnaltájt, ezt megismétlem, de legkésőbb reggel ismét feltöltöm egy kis vízzel. 12 óra elteltével a sólet megszületett: mélybarna színe, krémes állaga és semmihez sem hasonlítható illata jelzi, hogy elkészült.
  3. Ilyenkor szoktam egy kis részt kimenteni belőle, és sólet patévá alakítani - azaz egyszerűen leturmixolom egy kanál Flora, 100% növényi, olívaolajjal készült margarinnal. A legjobb hír, hogy fagyasztani is lehet - így amikor maga a sólet rég elfogyott, a krém még mindig megmenthet, ha midnight snackre vágyom az éjszaka közepén. Friss kenyérrel, csíkokra nyesett zöldségekkel vagy szendvicsbe, pitába kenve mennyei élvezet!
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 720 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2328
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 21.

Receptkategóriák

Sóletet - az askenázi zsidó konyha klasszikusát - elkészíteni semmihez sem fogható élmény, és a sikerélmény garantált. Elkészíteni gyerekjáték, aztán szépen elsüldögél magában, így a lazítós hétvégén sem erőfeszítés összedobni: szombaton beáztatom a hüvelyeseket, vasárnap este bedobom a sütőbe, így a @novenyihetfo-t igazi ünnepi fénybe öltözteti majd, az illata pedig az igazi otthon hangulatával tölti meg a lakást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk