Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülkös bab larissa konyhájából

Csülkös bab larissa konyhájából
Csülkös bab larissa konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam szép, nem túl zsíros hátsócsülköt, gondoltam ki kellene próbálni (mert olyan rég ki akartam már próbálni) a csülkösbabot. Most itt volt az alkalom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A csülköt megfőzzük (egyszer-kétszer vizet cserélünk a csülkön míg fő, mert általában elég sós, így kifő belőle).

  2. Ha megfőtt felkockázzuk, vagy nagyobb darabokra vágjuk.

  3. Közben a babot is odatesszük főni babérlevéllel.

  4. Ha megfőtt a bab belerakjuk a csülköt, és közben elkészítjük a rántást (olajat hevítünk, belekeverjük a lisztet csomómentesen, picit pirítjuk és mehet bele a paprika), ha kész ezzel összekeverjük.

  5. A végén ízesítjük bors, só (ha szükséges, mert ugye a csülök elég sós), ízlés kérdése.

  6. Tálaljuk vegyes, vágott káposztasalival vagy bármilyen savanyúsággal.

  7. Jó étvágyat kívánok hozzá!


 

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 817
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

larissa

Mióta szakács: 2012.10.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csülkös babos egytál, vörösbabos sertéscsülök, sertés hátsócsülkös vörösbab

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

821
vörösbab 250 g
sertéscsülök 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek