Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Snidlinges halkrém - hideg szendvicskrém

Snidlinges halkrém - hideg szendvicskrém
Snidlinges halkrém - hideg szendvicskrém
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Új szomszédok költöztek velünk szembe, s meghívtak magukhoz egy kávéra, bemutatkozásra. A háziasszonytól, Anikótól tanultam ezt a hihetetlenül egyszerű, de nagyon-nagyon finom receptet, amit ő a körözöttből gondolt újra.
Ebből az adagból egy 6 fős család garantáltan jól lakik.
A képen simán "csak" a tálban, pirítóssal fogyasztottuk.

 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ezt a túrós krémet több más variációban is el lehet készíteni, pl. rokfortosan, csak hagymásan, és tálalhatjuk akár paprika-csónakokban is, díszíthetjük petrezselyemmel, olívabogyóval, ki hogyan szereti, a lehetőségek száma végtelen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A snidlinget vagy az újhagymát apróra vágjuk.
  2. A halkonzervet kibontjuk, az olaj felét leöntjük.
  3. A hozzávalókat jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével megöntjük. (A majonéz szerintem selymesebbé teszi a krémet, ezért tettem bele.)
  4. Friss, ferdére szelt bagettre kenjük a krémet, s azon nyomban fogyasztjuk. :)

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 563
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Crisnique

Mióta szakács: 2011.01.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

túrós halkrém, snidlinges tonhalkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

177
tonhalkonzerv 20 dkg
tehéntúró 250 g
krémsajt 50 g
snidling 1 csokor
majonéz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál