Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ikrasaláta

Ikrasaláta
Ikrasaláta
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom sós krém.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 150 ml vizet felfőzünk, beleszórjuk a darát, elkeverjük, és hagyjuk pár percig főni. Hűlni hagyjuk.

  2. Az ikrát a kihűlt darával és az apróra vágott hagymával konyharobottal összedolgozzuk.

  3. Apránként hozzáadjuk az olajat, és jól összekeverjük. Citromlével, sóval és borssal ízesítjük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 30 514
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1965 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ikrakrém, darás ikra, citromos ikrasaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-12-17 19:35

Ajjajjj:) Csuka, ponty stb.-ikrája tudomásom szerint csak nyersen kapható, amit elsőre mosni, pucolni és főzni kellene, hogy fogyasztható legyen. Ha viszont a salátád kimondottan kaviárból készült akkor szerintem javítsd ki egyértelmű kaviárra mert így megtévesztő. Képzeld el, a kezdő háziasszony nyers halikrából készíti el a salátát. Borzasztó élményben lesz része. Nem áll szándékomban bírálni a receptedet, csupán javaslom...

glaser
Glaser / glaser Mon, 2012-12-17 19:50

Kedves Gabys! Jo 30-35 evvel ezelött amikor meg kaviarrol nem is hallottam otthon egy kis erdelyi falucskban edesanyam keszitett ezt a kremet, egyszerü szamosi halnak az ikrjabol, amlyett elötte megmosott es a hartyaitol megtisztitott. Az egyszerü kaviar is csak egy halikra, keszen megtisztitva es soval tartositva. Üdv.Maria

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-12-17 20:06

Kedves Mária
Megértve:) Nekem picit fura a hazai halakból készítve, a nyers halikrából. A kaviárt nagyon szeretem, vajas pirítós, citrommal. Ezért értetlenkedtem. Köszi az infót, gondolom másoknak is segítségére volt a párbeszédünk. Kellemes ünnepeket kívánok: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-12-17 17:52

Szió,
ez most nyers halikra pl. ponty? vagy kaviárból készített? A tetején úgy látom vörös kaviár van diszítésnek. Üdv Gabi

glaser
Glaser / glaser Mon, 2012-12-17 19:50

Szia. Sajnos nalunk nem lehet kapni halikrat, ezert a legegyszerübb itt kaphato, nemet kaviarbol keszült, ami nem mas mint valami halikra. De ellehet kesziteni, csuka...., vagy barmifel halikrabol is, kiveve a marna, amiröl azt olvastam, hogy mergezö.

268
haltej/halikra 50 g
búzadara 2 evőkanál
napraforgó olaj 100 ml
vöröshagyma 1 kis db
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 150 ml