r
Nosalty Logó

Ikrasaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Ikrasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 268 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1069 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 268 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1069 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 150 ml vizet felfőzünk, beleszórjuk a darát, elkeverjük, és hagyjuk pár percig főni. Hűlni hagyjuk.
  2. Az ikrát a kihűlt darával és az apróra vágott hagymával konyharobottal összedolgozzuk.
  3. Apránként hozzáadjuk az olajat, és jól összekeverjük. Citromlével, sóval és borssal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 33883
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 17.

Receptkategóriák

Egy finom sós krém.

Hozzászólások

Gabys

Szió, ez most nyers halikra pl. ponty? vagy kaviárból készített? A tetején úgy látom vörös kaviár van diszítésnek. Üdv Gabi

Glaser

Szia. Sajnos nalunk nem lehet kapni halikrat, ezert a legegyszerübb itt kaphato, nemet kaviarbol keszült, ami nem mas mint valami halikra. De ellehet kesziteni, csuka...., vagy barmifel halikrabol is, kiveve a marna, amiröl azt olvastam, hogy mergezö.

Gabys

Ajjajjj:) Csuka, ponty stb.-ikrája tudomásom szerint csak nyersen kapható, amit els?re mosni, pucolni és f?zni kellene, hogy fogyasztható legyen. Ha viszont a salátád kimondottan kaviárból készült akkor szerintem javítsd ki egyértelm? kaviárra mert így megtéveszt?. Képzeld el, a kezd? háziasszony nyers halikrából készíti el a salátát. Borzasztó élményben lesz része. Nem áll szándékomban bírálni a receptedet, csupán javaslom...

Glaser

Kedves Gabys! Jo 30-35 evvel ezelött amikor meg kaviarrol nem is hallottam otthon egy kis erdelyi falucskban edesanyam keszitett ezt a kremet, egyszerü szamosi halnak az ikrjabol, amlyett elötte megmosott es a hartyaitol megtisztitott. Az egyszerü kaviar is csak egy halikra, keszen megtisztitva es soval tartositva. Üdv.Maria

Gabys

Kedves Mária Megértve:) Nekem picit fura a hazai halakból készítve, a nyers halikrából. A kaviárt nagyon szeretem, vajas pirítós, citrommal. Ezért értetlenkedtem. Köszi az infót, gondolom másoknak is segítségére volt a párbeszédünk. Kellemes ünnepeket kívánok: Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek