Málnaszörp

Leírás

A málna magas vitamintartalmú, ízletes gyümölcs, amely Magyarországon is őshonos. Számtalan módon felhasználható a konyhában: süteményekhez, zselék készítéséhez, gyümölcslevesekhez, de készíthetünk belőle dzsemet, vagy éppen málnaszörpöt is. A szörpkészítés egyik módja a gyümölcsök hosszabb távú tartósításnak. A málnaszörp készítése során ügyeljünk arra, hogy friss, érett és egészséges gyümölcsöket válasszunk, amelyet alaposan megmosunk. A gyümölcsöt ne mossuk a kelleténél hosszabb ideig, mert veszíthet aromájából. A málnát kicsit kézzel összenyomkodjuk, majd állni hagyjuk, legalább egy napig. Utána átszűrjük és a levét összekeverjük cukorral, egyesek borkősavat vagy citromsavat is tesznek hozzá. A málnaszörp készülhet víz hozzáadásával vagy anélkül, nyersen vagy főzve, ám ha megfőzzük, akkor a gyümölcs veszít vitamin, illetve tápanyagtartalmából.

Málnaszörp
303
Kalória
-
Fehérje
78g
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
70g
Cukor

100 g Málnaszörp

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

78 g

víztartalom

0 g

gramm málnaszörp?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

70 g

vitaminok

2 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek