Málnaszörp

Málnaszörp

Leírás

A málna magas vitamintartalmú, ízletes gyümölcs, amely Magyarországon is őshonos. Számtalan módon felhasználható a konyhában: süteményekhez, zselék készítéséhez, gyümölcslevesekhez, de készíthetünk belőle dzsemet, vagy éppen málnaszörpöt is. A szörpkészítés egyik módja a gyümölcsök hosszabb távú tartósításnak. A málnaszörp készítése során ügyeljünk arra, hogy friss, érett és egészséges gyümölcsöket válasszunk, amelyet alaposan megmosunk. A gyümölcsöt ne mossuk a kelleténél hosszabb ideig, mert veszíthet aromájából. A málnát kicsit kézzel összenyomkodjuk, majd állni hagyjuk, legalább egy napig. Utána átszűrjük és a levét összekeverjük cukorral, egyesek borkősavat vagy citromsavat is tesznek hozzá. A málnaszörp készülhet víz hozzáadásával vagy anélkül, nyersen vagy főzve, ám ha megfőzzük, akkor a gyümölcs veszít vitamin, illetve tápanyagtartalmából.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!