Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csokoládétorta Rekalein konyhájából

Narancsos csokoládétorta Rekalein konyhájából
Narancsos csokoládétorta Rekalein konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Nők Lapjában találtuk a receptet húgommal, mikor öcsém javaslatára "valami nagyon csokisat" szerettünk volna sütni a barátnőjének. Telitalálat volt. 
Azoknak is jó szívvel ajánlom, akik egyébként nem lelkesednek a vajas krémekért. Alapállásból mi sem rajongunk értük, ez a torta a kivétel. 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét. Mikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a vajat, majd a cukrot, a kávét és a narancs lereszelt héját. Csomómentesre keverjük, hagyjuk hűlni.
  2. A tojásokat felverjük a tejföllel, a langyos csokis masszához keverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a csokis masszába forgatjuk.
  4. A tésztát három részre osztjuk, egyesével kisütjük a tortalapokat 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában, 160 °C-on, egyenként kb. 50 percig. Ügyelünk rá, hogy ne süssük túl, ne száradjon ki.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni a lapokat.

A krémhez

  1. 40 ml vízzel elkeverjük a cukrot, és folyamatos keverés mellett sűrű szirupot főzünk belőle.
  2. A narancsos étcsokoládét darabokra törjük, a vajat kockákra vágjuk, egy tálba tesszük őket, és rájuk öntjük a cukorszirupot, hogy felolvadjanak. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a tejfölt, majd 2-3 percig elektromos habverővel kikeverjük a krémet.
  3. A krémet hűtőbe tesszük és megvárjuk, míg kenhető állagúvá válik. Ez 1-2 órát vesz igénybe, de figyelni kell folyamatosan, mert bár a frissen elkészült krém teljesen folyékony, ahogy hűl, keményre dermed. (Én eleinte türelmetlen voltam, és a folyékony krémmel próbáltam bevonni a tortát - felesleges ezzel szenvedni, a krém egy ponton tökéletesen kenhető :) )

Összeállítás

  1. A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük őket, majd körben is bevonjuk a tortát.
  2. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
  3. Mentalevéllel, narancskarikákkal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 664
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta, tejfölös-narancsos csokoládétorta, narancsos étcsokoládé-krémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vianne
vianne / vianne Mon, 2014-06-30 14:39

Szia, tuti, hogy 50 percig kell sütni laponként? ebből a mennyiségű alapanyagból ha egyszerre sütöm is soknak tűnik az idő, nem így 3 részben.
Köszi, vianne

1488
étcsokoládé 160 g
vaj 160 g
finomliszt 160 g
cukor 200 g
narancshéj 1 narancsból nyert
tejföl 150 ml
sütőpor 0.5 csomag
tojás 3 db
instant kávé 2 ek
tejföl 2 ek
étcsokoládé 300 g
cukor 300 g
vaj 300 g
narancshéj 1 narancsból nyert
víz 40 ml