Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sherrykrém

Sherrykrém
Sherrykrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmaradt valamennyi a karamellizált fügéből, azzal lett tálalva ez a finom krém.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A vanília rúd magjait kikaparjuk.
  2. Egy fémedényben a tojások sárgáját 60 g cukorral és a vanília kikapart magjaival gőzfürdőben krémesre verjük. Majd hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne.
  3. A fémedényt jéghideg vízbe állítjuk. A krémet további 5 percig kavarjuk.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a maradék cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. Amikor krém elkezd kocsonyásodni, óvatosan hozzákavarjuk először a tojásfehérjét, majd a tejszínt.
  6. A krémet elosztjuk a poharakba, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 616
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes sherrykrém, vaníliás sherrykrém, tejszínes-sherrys pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

260
lapzselatin 4 db
vanília 1 db
tojás 3 db
cukor 80 g
sherry 130 ml
habtejszín 200 g