r
Nosalty Logó

Shakshuka Wossala Rozinától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Shakshuka Wossala Rozinától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 567 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1707 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    3329 micro
  • β-crypt
    508 micro
  • Likopin
    35975 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 567 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3889.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    970.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    497 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    9987 micro
  • β-crypt
    1523 micro
  • Likopin
    107925 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 1707 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    724 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    7826 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő olajban átpirítjuk az összetört fokhagymát, és hozzáadunk egy rúd fahéjat. Utána egy nagy fej lila hagymát belevágunk, összepirítjuk.
  2. 2-3 összevágott kápia paprikát dobunk hozzá, kicsit megfonnyasztjuk. Ekkor jön a fűszerezés. Kömény és pirospaprika, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Mikor elfőtt kicsit a leve, akkor dobjuk hozzá az összevágott koktélparadicsomot. Ekkor sózzuk borsozzuk, ha savanyúnak érezzük a paradicsomot, cukrot is tehetünk hozzá, ízlés szerint.
  3. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy kicsi vizet önthetünk hozzá. Ezek után kis lukakat formálunk a masszába, és beleütjük a három tojást, majd a feta felét rámorzsoljuk az egészre. Lefedve rotyogtatjuk, de nem főzzük keményre a tojásokat, úgy jó, ha még kicsit folyik a közepük.
  4. Az így elkészült étel tetejére rámorzsoljuk a feta másik felét, és frissen rátépkedjük a koriandert. (Petrezselyemmel is tökéletes.) Egyenesen a serpenyőből esszük reggelire, vagy korai ebédre, vagy akármikor. :)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 13649
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Most megtudhatod, hogy készíti Wossala Rozina a távol-keleti lecsót, azaz a shakshukát.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!