r
Nosalty Logó

Shakshuka Wossala Rozinától

Nosalty
Shakshuka Wossala Rozinától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

567
Kalória
18.2g
Fehérje
38.8g
Szénhidrát
41.2g
Zsír
323.5g
Víz
209.7g
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
23.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1707 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    323.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    3329 micro
  • β-crypt
    508 micro
  • Likopin
    35975 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3889.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    970.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    497 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    9987 micro
  • β-crypt
    1523 micro
  • Likopin
    107925 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 1707 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    724 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    7826 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Bő olajban átpirítjuk az összetört fokhagymát, és hozzáadunk egy rúd fahéjat. Utána egy nagy fej lila hagymát belevágunk, összepirítjuk.
  2. 2-3 összevágott kápia paprikát dobunk hozzá, kicsit megfonnyasztjuk. Ekkor jön a fűszerezés. Kömény és pirospaprika, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Mikor elfőtt kicsit a leve, akkor dobjuk hozzá az összevágott koktélparadicsomot. Ekkor sózzuk borsozzuk, ha savanyúnak érezzük a paradicsomot, cukrot is tehetünk hozzá, ízlés szerint.
  3. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy kicsi vizet önthetünk hozzá. Ezek után kis lukakat formálunk a masszába, és beleütjük a három tojást, majd a feta felét rámorzsoljuk az egészre. Lefedve rotyogtatjuk, de nem főzzük keményre a tojásokat, úgy jó, ha még kicsit folyik a közepük.
  4. Az így elkészült étel tetejére rámorzsoljuk a feta másik felét, és frissen rátépkedjük a koriandert. (Petrezselyemmel is tökéletes.) Egyenesen a serpenyőből esszük reggelire, vagy korai ebédre, vagy akármikor. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p

Most megtudhatod, hogy készíti Wossala Rozina a távol-keleti lecsót, azaz a shakshukát.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...