Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó bográcsban

Lecsó bográcsban
Lecsó bográcsban
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a férjem a nagy lecsó szakértő, ez az Ő receptje. A hétvégén a barátainkkal egy nagyobb adagot készítettünk.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A hagymát és a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát karikára vágjuk (paprikából enyhén piros színűt is vegyünk).
  2. A bográcsba egy kis olajat teszünk, és a szalonnát üvegesre sütjük. Majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, amit pár percig fonnyasztunk. Ezután a paprikát és a paradicsomot keverjük bele. Addig főzzük, amíg a paprika meg nem puhul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 92 181
elküldve: 6
receptkönyvben: 184
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Bográcsos lecsó

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-13 20:02

Tejföllel. Akár belefőzve, akár kiszedéskor a tányérba egy kanállal. Na az a király.

radica947
radica947 Thu, 2010-07-08 14:50

Egyszer kóstoljátok meg úgy, hogy a hagymára kell tenni a kolbászt, hogy kieressze zsírját és ízét,/előtte lehet szalonnát pirítani/ rá őrölt köményt, piros paprikát, arra a paprikát, paradicsomot, amikor levet engedett, fél főlésben kevés mustárt, /nagyon jó a csípős dijoni/ istenien kihozza az íizeket, végén lehet virslit, tojást, vagy tarhonyát /úttörőgombócot/, kinek mi a kedvence. Nagyon jó étvágyat hozzá!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-10 13:02

Akkor most megyek és főzök egy lecsót bográcsban! :D
Éljen a bográcsos kaja!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-06-04 19:13

Nagy mennyiségben őrült jó tud lenni!!Én leszedem akár kicsibe, akár nagyba főzöm meg, a paradicsom héját!!!Ja, és a gyerekeim miatt, nem rakok bele csípős paprikát.Ez van.Alig várom, hogy bográcsozhassunk és grillezzünk, már csak a nyár kell hozzá,igaz?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-04-12 16:35

Sziasztok ! ez a lecsó nagyon jól hangzik és biztos, hogy finom is.
én egy kicsit másképp csinálom: füstölt szalonna mellé kolbászt is teszek karikára vágva, majd a hagymát pedig karikára vágva teszem bele. mikor megdinsztelődött akkor teszem bele a paradicsomot meghámozva és kockára vágva. ( ha nem felejtem el akkor a paradicsommal eggyütt teszek bele egy nagyobb méretü krumplit karikára vágva ) majd hagyom főni persze kicsi lángon és most teszek bele sót is.
ha ezek mind jól megfőttek akkor jön a paprika karikára vágva ( ha a feleségem nem figyel akkor a csutkája is belekerül) mindvégig csak kicsi tüzet használok.
amikor a paprika is majdnem megfőtt eddigra a krumplinak is jónak kell lennie és most teszek bele fokhagymát 4-5 gerezdet szétpréselve.
igy rottyan még egy keveset és kész is. (vizet, olajat nem használok..)

263
füstölt szalonna 15 dkg
paradicsom 1 kg
paprika 2 kg
hegyes erős paprika 2 db
vöröshagyma 1 kg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint