r
Nosalty Logó

Mozzarellával és tejföllel sütött lecsós köles

NS
Mozzarellával és tejföllel sütött lecsós köles
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

742
Kalória
25.2g
Fehérje
86.1g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
97.6g
Víz
91.1g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2617.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A kölest jól megmossuk és kb. másfélszeres vízben, ízlés szerinti sózással, feltesszük főni. Amikor felforr, kis lángon főzzük tovább, amíg az összes vizet be nem szívja. Ezután félrehúzzuk, és még pár percig a fedő alatt hagyjuk.
  2. Egy kicsi tepsi, vagy sütőforma (25cm X 20cm) aljáraleterítjük a megfőtt kölest. (Aki több személyre főz, használjon nagyobb tepsit).
  3. A felmelegített lecsót rásimítjuk a kölesrétegre.
  4. A tejfölt egyenletesen szétsimítjuk a tetején.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  6. A felkarikázott mozzarella sajttal egyenletesen befedjük, és szép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p

A maradék lecsó egy újszerű felhasználása. Eredetileg el sem tudtam képzelni, hogy ilyen finom ízkombináció jön ki ezekből az egyszerű alapanyagokból. Még Kukori is megnyalja utána a csőrét, így lecsószezonban gyakran örvendeztetem meg vele.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...