r
Nosalty Logó

Rizses lecsó uborkával

Schelek
Rizses lecsó uborkával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

692
Kalória
26.4g
Fehérje
61.2g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
274.6g
Víz
33g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1933.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    1480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7734.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    5922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    244.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1098.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    494 micro
  • β-karotin
    2566 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1659 micro
Összesen 2767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    574 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A kolbászkarikákból kiolvasztjuk a zsírt, majdbeledobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Nekem a három szelet kolbász elég volt ehhez, de ha kimondottan szereti valaki, nyugodtan lehet bele többet is tenni.:)
  2. Amíg "üvegesedik" a hagyma, megtisztítjuk, és apróra vágjuk a többi hozzávalót. Én az uborkát vastagabb szeletekre vágtam, de azokat utána négybe szeltem. Ilyenkor fontos odafigyelni, hogy jól átpuhuljon (mert ugye vékony szeleteknél ez hamarabb következnebe), viszont a kisebb átmérőjű cikkelyek nem uralják el annyira a kanalat az evésnél.:) De ez ízlés dolga.:)
  3. A zöldségeket hozzáadjuk a hagymához, elkeverjük, beleöntjük a rizst, és megsózzuk (ez a rizs miatt kimondottan fontos!), és végül kevés vízzel felöntjük. Nekem mindig van egy kancsóban víz a tűzhely mellett, hogy lassanként adagolhassam a főztömhöz a mennyiséget, ugyanis a lecsó esetében a paradicsom bőséges levet ereszt, de a rizs is sokat felvesz, így nem látni előre, hogy mennyi víz kellvégül.
  4. Amikor a paradicsom már nagyjából szétfőtt, mehet bele a felkarikázott virsli.
  5. Főzzük, amíg megdagad a rizs, és minden zöldség megpuhul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Miután a hétvégén szendvicsekkel megvendégeltük a barátainkat, maradt a zöldségekből bőségesen (paprika, paradicsom, uborka). A párom alaposan megfázott, ezért találtam ki, hogy valami táplálóbbat készítek ezekből, mint egy egyszerű lecsó. Mivel a férfiak szerint az étel nem étel hús nélkül, lementem a boltba kolbászért és virsliért. A rizs teszi dússá és laktatóbbá az egészet. Egy C-vitaminban és egyéb jótékony tápanyagokban gazdag ebéd/vacsora, és nagyon könnyű elkészíteni!:) Tipp: a párom összedobott egy gyors hamis rántottát hozzá, és összekeverte a kész rizses lecsóval. (Anyósom mindig tojásosan csinálta a lecsót, és ő ahhoz szokott hozzá.)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek