r
Nosalty Logó

Rizses lecsó uborkával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Schelek
Rizses lecsó uborkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1933.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    1480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7734.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    5922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    494 micro
  • β-karotin
    2566 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1659 micro
Összesen 2767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    574 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászkarikákból kiolvasztjuk a zsírt, majdbeledobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Nekem a három szelet kolbász elég volt ehhez, de ha kimondottan szereti valaki, nyugodtan lehet bele többet is tenni.:)
  2. Amíg "üvegesedik" a hagyma, megtisztítjuk, és apróra vágjuk a többi hozzávalót. Én az uborkát vastagabb szeletekre vágtam, de azokat utána négybe szeltem. Ilyenkor fontos odafigyelni, hogy jól átpuhuljon (mert ugye vékony szeleteknél ez hamarabb következnebe), viszont a kisebb átmérőjű cikkelyek nem uralják el annyira a kanalat az evésnél.:) De ez ízlés dolga.:)
  3. A zöldségeket hozzáadjuk a hagymához, elkeverjük, beleöntjük a rizst, és megsózzuk (ez a rizs miatt kimondottan fontos!), és végül kevés vízzel felöntjük. Nekem mindig van egy kancsóban víz a tűzhely mellett, hogy lassanként adagolhassam a főztömhöz a mennyiséget, ugyanis a lecsó esetében a paradicsom bőséges levet ereszt, de a rizs is sokat felvesz, így nem látni előre, hogy mennyi víz kellvégül.
  4. Amikor a paradicsom már nagyjából szétfőtt, mehet bele a felkarikázott virsli.
  5. Főzzük, amíg megdagad a rizs, és minden zöldség megpuhul.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2192
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses lecsó uborkával
Schelek 10 recept

Miután a hétvégén szendvicsekkel megvendégeltük a barátainkat, maradt a zöldségekből bőségesen (paprika, paradicsom, uborka). A párom alaposan megfázott, ezért találtam ki, hogy valami táplálóbbat készítek ezekből, mint egy egyszerű lecsó. Mivel a férfiak szerint az étel nem étel hús nélkül, lementem a boltba kolbászért és virsliért. A rizs teszi dússá és laktatóbbá az egészet. Egy C-vitaminban és egyéb jótékony tápanyagokban gazdag ebéd/vacsora, és nagyon könnyű elkészíteni!:) Tipp: a párom összedobott egy gyors hamis rántottát hozzá, és összekeverte a kész rizses lecsóval. (Anyósom mindig tojásosan csinálta a lecsót, és ő ahhoz szokott hozzá.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!