r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó ozsvarcs konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
Tojásos lecsó ozsvarcs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    401 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 389 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    490 micro
  • β-karotin
    2563 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2841 micro
Összesen 1168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    664 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk és vékony cikkekre szeleteljük. A zsírt felolvasztjuk, és a hagymát beletesszük, egy csipet sóval ízesítjük.
  2. Felkockázzuk a paradicsomot és a paprikát, ízlés szerint az erős paprikát is, és hozzáadjuk a már felkészített hagymához. Összekeverjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje a zöldségeket.
  3. Ezt követően addig forraljuk, amíg meg nem puhul benne minden, és sűrű szaftja nem lesz. Sóval ízesítjük. Néha megkevergetjük, vizet pótoljuk, ha közben szükséges a forrás miatt.
  4. Amikor már jól összefőtt, a tojásokat egy tálba ütjük, összekeverjük, és ráöntjük a lecsóra. Folyamatosan kevergetjük kb. 2-3 percig. Melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1703
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos lecsó ozsvarcs konyhájából
ozsvarcsilla 15 recept

Személy szerint nagy kedvencem így, ahogy én készítem! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

10 zöldséges egytálétel sajttal a főszerepben

A sajtot magában, nyúlósan, ragacsosan, sütve, pirítva, mártogatósan, minden formájában imádjuk! Egy sajttal tuningolt egytálételnél pedig kevesebb jobb dolgot kívánhatnánk ebédre. Szemezgessetek az alábbi sajttal készült ételekből és készítsétek el kedvenceteket!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.