r
Nosalty Logó

Sertéstarja grillezve pikáns mártással

La fée de cuisine
Sertéstarja grillezve pikáns mártással
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pác:

Mártás:

1914
Kalória
89g
Fehérje
32.8g
Szénhidrát
155.8g
Zsír
371.3g
Víz
333.9g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
22.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Pác:

Mártás:

Összesen 1914 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Pác:

Mártás:

Összesen 19133 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Pác:

Mártás:

Összesen 268 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1914 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    890.3 g

Zsír

  • Összesen
    1558.2 g
  • Telített zsírsav
    423 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    666 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    365 g
  • Koleszterin
    3339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17567.2 g
  • Cink
    162 mg
  • Szelén
    1329 mg
  • Kálcium
    1107 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    1469 mg
  • Foszfor
    10252 mg
  • Nátrium
    3154 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    328.4 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    3713.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    25 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    329 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1500 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    215 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 19133 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

Pác:

  1. A tarját felszeleteljük, jól megmossuk, és kiklopfoljuk.
  2. A fokhagymát kinyomjuk, és az olajjal jól összekeverjük, ehhez adjuk hozzá az őrölt fűszerpaprikát, végezetül sóval és borssal ízesítjük.
  3. A tarjaszeleteket ebbe a pácba forgatjuk, majd szépen rétegesen pakoljuk egymásra egy nagyobb tálban. A maradék pácot a tarjaszeletekre öntjük, és időközönként újra átforgatjuk benne.
  4. A grillezés előtt minimum egy nappal már így pácoljuk a húsokat.

Mártás:

  1. Az erdei gyümölcs felét összevágjuk, majd villával összetörjük, és kevés vízzel közepes lángon főzzük. Egy kézi mixer segítségével jól áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat és az étcsokoládét. Folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy a vaj és az étcsokoládé felolvadjon, csak ezután adjuk hozzá a maradék gyümölcsöt és a bort. A kézi mixerrel újra pépesítjük. Végezetül a tűzről levéve mézzel ízesítjük.
  2. Amikor már kicsit hűlt, egy nagy szűrő segítségével átszűrjük az egész mártást, így a gyümölcsmagoktól könnyedén meg tudunk szabadulni.
  3. A húst tárcsán vagy serpenyőben kisütjük. (Zsiradéknak használjuk a pácot, ha kint sütünk, akkor időközönként egy kis vizet is spriccelhetünk a tárcsára.)
  4. Amikor a hús elkészült, a burgundi mártással leöntve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p

Azoknak ajánlom, akik nem riadnak vissza a pikáns ízektől. A tarját a mártáson kívül kínálhatjuk akár lángossal is. 

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek