Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéstarja grillezve pikáns mártással

Sertéstarja grillezve pikáns mártással
Sertéstarja grillezve pikáns mártással
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azoknak ajánlom, akik nem riadnak vissza a pikáns ízektől. A tarját a mártáson kívül kínálhatjuk akár lángossal is. 

hozzávalók / 10 adag

Pác:

Mártás:

Szólj hozzá!

elkészítés

Pác:

  1. A tarját felszeleteljük, jól megmossuk, és kiklopfoljuk.
  2. A fokhagymát kinyomjuk, és az olajjal jól összekeverjük, ehhez adjuk hozzá az őrölt fűszerpaprikát, végezetül sóval és borssal ízesítjük.
  3. A tarjaszeleteket ebbe a pácba forgatjuk, majd szépen rétegesen pakoljuk egymásra egy nagyobb tálban. A maradék pácot a tarjaszeletekre öntjük, és időközönként újra átforgatjuk benne.
  4. A grillezés előtt minimum egy nappal már így pácoljuk a húsokat.

Mártás:

  1. Az erdei gyümölcs felét összevágjuk, majd villával összetörjük, és kevés vízzel közepes lángon főzzük. Egy kézi mixer segítségével jól áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat és az étcsokoládét. Folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy a vaj és az étcsokoládé felolvadjon, csak ezután adjuk hozzá a maradék gyümölcsöt és a bort. A kézi mixerrel újra pépesítjük. Végezetül a tűzről levéve mézzel ízesítjük.
  2. Amikor már kicsit hűlt, egy nagy szűrő segítségével átszűrjük az egész mártást, így a gyümölcsmagoktól könnyedén meg tudunk szabadulni.
  3. A húst tárcsán vagy serpenyőben kisütjük. (Zsiradéknak használjuk a pácot, ha kint sütünk, akkor időközönként egy kis vizet is spriccelhetünk a tárcsára.)
  4. Amikor a hús elkészült, a burgundi mártással leöntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 170
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéstarja pikáns gyümölcsös mártással, pácolt tarja vörösboros gyümölcsös mártással, pácolt sertéstarja tárcsán sütve gyümölcsös mártással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1914
sertéstarja 5 kg
fokhagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 9 dl
fűszerpaprika 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
vörösbor 1 dl
étcsokoládé 30 dkg
chili 2 csipet
erdei gyümölcs mix 60 dkg
méz 4 ek
víz 1 dl