r
Nosalty Logó

Sertésszűzzel töltött cukkini (Töltött cukkini 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sertésszűzzel töltött cukkini (Töltött cukkini 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 516 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1033 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3939 micro
Összesen 516 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7878 micro
Összesen 1033 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkínit egészben kell megtölteni, ezért a két végét levágjuk, majd fagyiskanállal két irányból a közepe felé kikaparjuk.
  2. A sertésszüzet sóval, borssal, olívaolajjal bedörzsöljük, majd pár perc pihenő után (további olaj nélkül) forró serpenyőben kérget sütünk rá.
  3. A cukkíni belsejét felolvasztott, sózott vajjal kikenjük, majd a kérgezett cukkínit beledugjuk (hogy kitöltse a belső üreget, a végeit visszanyomva meg is tűzhetjük… ).
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-40 percet sütjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a kapros öntetet : világos rántást készítünk, amibe kevés apróra vágott salotta hagymát is tehetünk . Ezután belekeverjük a finomra aprított, friss kaprot, felöntjük fehérborral ( lehetőleg az ételhez kínált borral ). Ha az alkohol elpárolgott, főzőtejszínnel megfelelő állagúra sűrítjük, kissé megsózzuk.
  6. A közben elkészült cukkínit kivesszük a sütőből, és pár perc pihenő után felszeleteljük.
  7. A felszeletelt karikákat a meleg kapros öntettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 28212
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 18.

Ajánló

Az ételhez leginkább száraz, fűszeres zamatú fehérbort ajánlok, ami képes a kapros ízvilággal is együtt élni. Bortipp : Lisicza - Sauvignon Blanc 2007

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ennél az ételnél a méret a lényeg !!! Fontos, hogy a cukkíni kikapart belsejét teljesen kitöltse a szűzpecsenye, ezért először a sertésszüzet veszem meg, ehhez keresek megfelelő méretű cukkinit.

Hozzászólások (5)

Kreatívlaci

Ugyanezt meg lehet tenni darált sertéshússal megfelel?en f?szerezve.

Törölt felhasználó

"A sertésszüzet sóval, borssal, olívaolajjal bedörzsöljük, majd pár perc pihen? után (további olaj nélkül) forró serpeny?ben kérget sütünk rá." ..."majd a kérgezett cukkínit beledugjuk" Végülis így-is úgyis dughatjuk... de valakit összezavarhat a recept pontatlansága

Törölt felhasználó

Nem kell kötözködni, akit ez összezavar az kerülje el a konyhát! Kivétel kezd?k!

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi volt meg csináltam csak csirkemellet dugtam bele. Köszi a receptet. Lívi

Törölt felhasználó

Kedves Lanoil, érzésem szerint évuci nem kötözködik. Csak a pontatlanságra hívta fel a figyelmet. Márpedig egy recept alapfeltétele a pontosság. Én inkább megköszönném az észrevételezését. Meggy?z?désem, hogy M.ZS, meg is teszi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek