r
Nosalty Logó

Sertésszűzzel töltött cukkini (Töltött cukkini 2.)

NS
Sertésszűzzel töltött cukkini (Töltött cukkini 2.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

516
Kalória
50g
Fehérje
23.4g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
500.9g
Víz
162.6g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    500.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3939 micro
Összesen 516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1001.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7878 micro
Összesen 1033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A cukkínit egészben kell megtölteni, ezért a két végét levágjuk, majd fagyiskanállal két irányból a közepe felé kikaparjuk.
  2. A sertésszüzet sóval, borssal, olívaolajjal bedörzsöljük, majd pár perc pihenő után (további olaj nélkül) forró serpenyőben kérget sütünk rá.
  3. A cukkíni belsejét felolvasztott, sózott vajjal kikenjük, majd a kérgezett cukkínit beledugjuk (hogy kitöltse a belső üreget, a végeit visszanyomva meg is tűzhetjük… ).
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-40 percet sütjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a kapros öntetet : világos rántást készítünk, amibe kevés apróra vágott salotta hagymát is tehetünk . Ezután belekeverjük a finomra aprított, friss kaprot, felöntjük fehérborral ( lehetőleg az ételhez kínált borral ). Ha az alkohol elpárolgott, főzőtejszínnel megfelelő állagúra sűrítjük, kissé megsózzuk.
  6. A közben elkészült cukkínit kivesszük a sütőből, és pár perc pihenő után felszeleteljük.
  7. A felszeletelt karikákat a meleg kapros öntettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p

Ennél az ételnél a méret a lényeg !!! Fontos, hogy a cukkíni kikapart belsejét teljesen kitöltse a szűzpecsenye, ezért először a sertésszüzet veszem meg, ehhez keresek megfelelő méretű cukkinit.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...