Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűzzel töltött cukkini (Töltött cukkini 2.)

Sertésszűzzel töltött cukkini (Töltött cukkini 2.)
Sertésszűzzel töltött cukkini (Töltött cukkini 2.)
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél az ételnél a méret a lényeg !!! Fontos, hogy a cukkíni kikapart belsejét teljesen kitöltse a szűzpecsenye, ezért először a sertésszüzet veszem meg, ehhez keresek megfelelő méretű cukkinit.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az ételhez leginkább száraz, fűszeres zamatú fehérbort ajánlok, ami képes a kapros ízvilággal is együtt élni.
Bortipp : Lisicza - Sauvignon Blanc 2007
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkínit egészben kell megtölteni, ezért a két végét levágjuk, majd fagyiskanállal két irányból a közepe felé kikaparjuk.
  2. A sertésszüzet sóval, borssal, olívaolajjal bedörzsöljük, majd pár perc pihenő után (további olaj nélkül) forró serpenyőben kérget sütünk rá.
  3. A cukkíni belsejét felolvasztott, sózott vajjal kikenjük, majd a kérgezett cukkínit beledugjuk (hogy kitöltse a belső üreget, a végeit visszanyomva meg is tűzhetjük… ).
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-40 percet sütjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a kapros öntetet : világos rántást készítünk, amibe kevés apróra vágott salotta hagymát is tehetünk . Ezután belekeverjük a finomra aprított, friss kaprot, felöntjük fehérborral ( lehetőleg az ételhez kínált borral ). Ha az alkohol elpárolgott, főzőtejszínnel megfelelő állagúra sűrítjük, kissé megsózzuk.
  6. A közben elkészült cukkínit kivesszük a sütőből, és pár perc pihenő után felszeleteljük.
  7. A felszeletelt karikákat a meleg kapros öntettel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 924
elküldve: 4
receptkönyvben: 178
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

M.Zs.

Mióta szakács: 2008.08.18.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésjava cukkínivel és kapormártással, sertésszűz cukkínivel és kaporszósszal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BBJ
BBJ Fri, 2012-08-10 11:38

Kedves Lanoil, érzésem szerint évuci nem kötözködik. Csak a pontatlanságra hívta fel a figyelmet. Márpedig egy recept alapfeltétele a pontosság.
Én inkább megköszönném az észrevételezését. Meggyőződésem, hogy M.ZS, meg is teszi.

gevi1931
Livi / gevi1931 Sun, 2012-06-24 13:47

Nagyon fincsi volt meg csináltam csak csirkemellet dugtam bele. Köszi a receptet. Lívi

Lanoil
Lanoil Tue, 2012-06-05 15:21

Nem kell kötözködni, akit ez összezavar az kerülje el a konyhát! Kivétel kezdők!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 21:11

"A sertésszüzet sóval, borssal, olívaolajjal bedörzsöljük, majd pár perc pihenő után (további olaj nélkül) forró serpenyőben kérget sütünk rá."
..."majd a kérgezett cukkínit beledugjuk"

Végülis így-is úgyis dughatjuk... de valakit összezavarhat a recept pontatlansága

515
sertésszűz 40 dkg
cukkini 1 nagy db
fehérbor 1 dl
kapor 1 csokor
salottahagyma 1 db
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint