r
Nosalty Logó

Mediterrán kuszkusszal töltött gömbcukkini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szikszai Anna
Mediterrán kuszkusszal töltött gömbcukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2097 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5979 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4194 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    11957 micro
Összesen 947 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    811 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket kibelezzük, forrásban lévő vízbe merítjük egy pár pillanatra, majd félretesszük pihenni.
  2. A kuszkuszt a forró alaplével vagy vízzel leöntjük, egy kiskanál sót adunk hozzá, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk.
  3. Amíg a kuszkusz puhul, egy evőkanál olajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát, rádobjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot.
  4. Ha a kuszkusz felszívta a vizet, lazítsuk fel egy villával, adjunk hozzá egy kanál olívaolajat, majd forgassuk bele a bazsalikomos paradicsomot.
  5. Az így kapott masszával jól tömjük meg a cukkiniket, tegyük vissza a kalapjukat, és előmelegített sütőben 170 fokon süssük 30 percig.
  6. Ezt követően vegyük le a kalapjukat, halmozzuk a tetejükre a mozzarella sajtot, és addig süssük, míg a sajt szépen meg nem olvad.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3404
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

Hetek óta szemeztem már ezekkel a kis törpékkel, mire végre rászántam magam, és kitaláltam egy remek indokot a megvásárlásukra. Ez a recept lett az.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.