r
Nosalty Logó

Sertésszűz makadámdió kéreggel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sertésszűz makadámdió kéreggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 781 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 781 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5905.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2540 mg
  • Nátrium
    2237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    959 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1756 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5518 micro
Összesen 3124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diónak a felét az aprító gépben megdaráljuk. A maradékot durvára vágjuk. A kakukkfüvet apróra vágjuk. Elgyúrjuk a dióval, morzsával és 3 ek vajjal. Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. A húst 12 szeletre vágjuk. Mindegyiket egy-egy baconszelettel körbetekerjük. Forró olajban oldalanként 2-2 percig sütjük.
  3. Kivesszük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A diós masszát a szeletekre kenjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 8-10 percig sütjük.
  4. A rózsáira szedett brokkolit fővő, sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, majd 1 ek vajban megforgatjuk.
  5. A pecsenyezsírt felforrósítjuk. Felöntjük jussal. Hozzáadjuk a zöldborsot. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2676
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom húsétel. Én burgonyatallérral tálaltam, de lehet hercegnő burgonyával is tálalni.  A szószhoz keverhetünk egy kis tejszínt vagy crème fraîche-t.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek