Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz makadámdió kéreggel

Sertésszűz makadámdió kéreggel
Sertésszűz makadámdió kéreggel
50 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom húsétel. Én burgonyatallérral tálaltam, de lehet hercegnő burgonyával is tálalni.  A szószhoz keverhetünk egy kis tejszínt vagy crème fraîche-t.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diónak a felét az aprító gépben megdaráljuk. A maradékot durvára vágjuk. A kakukkfüvet apróra vágjuk. Elgyúrjuk a dióval, morzsával és 3 ek vajjal. Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. A húst 12 szeletre vágjuk. Mindegyiket egy-egy baconszelettel körbetekerjük. Forró olajban oldalanként 2-2 percig sütjük.
  3. Kivesszük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A diós masszát a szeletekre kenjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 8-10 percig sütjük.
  4. A rózsáira szedett brokkolit fővő, sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, majd 1 ek vajban megforgatjuk.
  5. A pecsenyezsírt felforrósítjuk. Felöntjük jussal. Hozzáadjuk a zöldborsot. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 507
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconbe göngyölt-makadámdiós szűzpecsenye párolt brokkolival, makadámdiós sertésszűz vajon párolt brokkolival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

794
makadámdió 75 g
kakukkfű 4 szál
zsemlemorzsa 3 ek
vaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertésszűz 700 g
bacon 12 szelet
napraforgó olaj 1 ek
pecsenyezsír 2 ek
zöldborsó 5 dkg
brokkoli 1 közepes fej