r
Nosalty Logó

Csirkemell tokány ahogy Tomeszka készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomeszka
Csirkemell tokány ahogy Tomeszka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Galuska

Csirkemell tokány

Összesen 910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Galuska

Csirkemell tokány

Összesen 4552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Galuska

Csirkemell tokány

Összesen 194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.8 g

Zsír

  • Összesen
    211.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10066.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    5479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1408.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1340 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    524 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2859 micro
Összesen 4552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Galuska

Csirkemell tokány

Elkészítés

Galuska

  1. A lisztből, tojásból és sóból sűrű galuskatésztát keverünk. Ha kisebbek a tojások, vagy túl száraz marad a massza, akkor hígítsuk a vízzel, ahogy jónak látjuk. (Én keményre szoktam készíteni a galuskát, és így is csak 3/4-ig főzöm meg. Azért, mert az elkészült tokányba nem teszek semmilyen sűrítő anyagot, liszt vagy keményítő. Ugyanis az így elkészült galuska pont fel fogja szívni a tejfölös tokánynak a fölös nedvességét, és olyan lesz, mintha sűrítettük volna.)
  2. Félretesszük a galuskát, és felteszünk egy nagy tál vizet forralni. Sót ízlés szerint tegyünk a vízbe. Amíg melegszik a víz, addig elkészítjük a tokányt.

Csirkemell tokány

  1. A csirkemell szeleteket megmossuk, majd lapos oldalukra fektetve vékony szeletekre vágjuk (3-5 mm), majd ezeket a szeleteket szintén vékony csíkokra szeleteljük (3-4 mm).
  2. A hagymákat megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
  3. Az olívaolajon a kockára vágott hagymát és a csirkemell csíkokat egyszerre kezdjük párolni, még a hús meg nem fehéredik, és fakanállal könnyedén ketté nem választható.
  4. Ezután sózzuk, átforgatjuk, majd levesszük a tűzről. Beletesszük az őrölt pirospaprikát és átforgatjuk. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejfölt, felforraljuk és félretesszük.
  5. A már forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a galuskát, és 3/4-ig megfőzzük. Kiszedjük szedővel, és azonnal a tokányhoz adjuk. Átkeverjük a tokánnyal, hagyjuk állni 5-10 percet, és készen is vagyunk, tálalhatunk.
  • Elkészítettem: 78 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 47218
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell tokány ahogy Tomeszka készíti
Tomeszka 6 recept

Gyermekkorom egyik kedvenc étele, gyorsan elkészíthető, kiadós és olcsó. Akkor a legkiadósabb, ha a csirkemellet nagyon vékony csíkokra szeleteljük, hogy minél több legyen belőle.

Hozzávalók

Galuska

Csirkemell tokány

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!