Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell tokány ahogy Tomeszka készíti

Csirkemell tokány ahogy Tomeszka készíti
Csirkemell tokány ahogy Tomeszka készíti
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom egyik kedvenc étele, gyorsan elkészíthető, kiadós és olcsó. Akkor a legkiadósabb, ha a csirkemellet nagyon vékony csíkokra szeleteljük, hogy minél több legyen belőle.

hozzávalók / 5 adag

Galuska

Csirkemell tokány

Szólj hozzá!

elkészítés

Galuska

  1. A lisztből, tojásból és sóból sűrű galuskatésztát keverünk. Ha kisebbek a tojások, vagy túl száraz marad a massza, akkor hígítsuk a vízzel, ahogy jónak látjuk. (Én keményre szoktam készíteni a galuskát, és így is csak 3/4-ig főzöm meg. Azért, mert az elkészült tokányba nem teszek semmilyen sűrítő anyagot, liszt vagy keményítő. Ugyanis az így elkészült galuska pont fel fogja szívni a tejfölös tokánynak a fölös nedvességét, és olyan lesz, mintha sűrítettük volna.)
  2. Félretesszük a galuskát, és felteszünk egy nagy tál vizet forralni. Sót ízlés szerint tegyünk a vízbe. Amíg melegszik a víz, addig elkészítjük a tokányt.

Csirkemell tokány

  1. A csirkemell szeleteket megmossuk, majd lapos oldalukra fektetve vékony szeletekre vágjuk (3-5 mm), majd ezeket a szeleteket szintén vékony csíkokra szeleteljük (3-4 mm).
  2. A hagymákat megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
  3. Az olívaolajon a kockára vágott hagymát és a csirkemell csíkokat egyszerre kezdjük párolni, még a hús meg nem fehéredik, és fakanállal könnyedén ketté nem választható.
  4. Ezután sózzuk, átforgatjuk, majd levesszük a tűzről. Beletesszük az őrölt pirospaprikát és átforgatjuk. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejfölt, felforraljuk és félretesszük.
  5. A már forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a galuskát, és 3/4-ig megfőzzük. Kiszedjük szedővel, és azonnal a tokányhoz adjuk. Átkeverjük a tokánnyal, hagyjuk állni 5-10 percet, és készen is vagyunk, tálalhatunk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 78 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 34 200
elküldve: 7
receptkönyvben: 149
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomeszka

Mióta szakács: 2013.07.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tokány csirkehúsból, tejfölös csirketokány galuskával, csirketokány nokedlival

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dosika61
dosika61 Thu, 2017-08-24 20:02

Ez az étel mitől tokány? Ez lehetne pörkölt is, de annak sem az igazi. Ettől függetlenül lehet finom, csak nem tokány.

Artemisz
Artemisz Wed, 2014-01-15 23:56

Elkészítettem, finom lett!
Kivételesen nem volt itthon elég tejfölöm, így a szükséges mennyiség kb. 2/3-át főzőtejszínnel pótoltam, mondván, lesz ami lesz... Tettem még bele egy kis tárkonyt, kiváló lett!

Üdv.
A

TomiFilth
Tomeszka / TomiFilth Wed, 2014-02-19 20:21

Örülök, én gombával is szoktam csinálni, kellemesen lágyabb a bakonyi bordánál, és sokkal finomabb. :)

897
finomliszt 50 dkg
tojás 5 db
1 teáskanál
víz 1 dl
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 2 db
olívaolaj 3 ek
1 teáskanál
fűszerpaprika 2 ek
tejföl 750 g