Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Seherezádé muffin

Seherezádé muffin
Seherezádé muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek muffint sütni, mert diétás formában is finomra sikerül. Most egy csomag aszalt szilvám volt otthon, amit hasznosítani akartam. Aki szereti a szilvás-fahéjas ízeket fűszerezve a többi hozzávalóval, az az Ezeregyéjszaka meséiben érzi majd magát.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát és a diót durvára aprítjuk aprítógépben.
  2. A tojássárgákhoz fokozatosan hozzákeverjük a nyírfacukrot, a kókuszzsírt, a darált mákot, a vizet, a dió-szilva keveréket, a reszelt almát, a sütőport és a fahéjat.
  3. A tojásfehérjét felverjük, majd a fenti masszához keverjük.
  4. A keveréket muffin formába töltjük, majd megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 777
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Alberi

Mióta szakács: 2016.01.24.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-mákos muffin, fahéjas szilvás diós muffin, aszalt szilvás mákos muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
aszalt szilva 20 dkg
dió 10 dkg
tojás 4 db
xilit 2 ek
kókuszzsír 5 dkg
mák 10 dkg
víz 1 dl
alma 1 közepes db
sütőpor 1 csomag
fahéj 2 kávéskanál