Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás muffin cukormentesen

Vaníliás muffin cukormentesen
Vaníliás muffin cukormentesen
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom beleszeretett egy bizonyos újsághoz járó csilli-villi muffin kapszlikba, naná, hogy az újság elején egy csudiszép muffin volt, ezért nekiláttunk mi is... 1 muffin energiataralma124 kcal/12 ch.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához: 

  • 125 g fehér tönkölybúza liszt
  • 150 g kefir
  • 100 g nyírfacukor
  • 2 tojás
  • 1 tk sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

Krémhez: 

Tetejére: 

  • 2-3 szem eper felszeletelve
  • 3 dkg durvára vágott mogyoró
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez készítsük el a pudingot: tegyünk fel melegedni 1,5 dl tejet az édesítő tablettákkal, és 1 ek vaníliás nyírfacukorral. A maradék 1 dl tejjel keverjük simára a pudingport, majd adjuk a melegedő tejhez, és forraljuk sűrűre. Folpackkal szorosan lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Szobahőmérsékleten ez 3-4 óráig is eltarthat, de felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha hideg vízbe állítjuk a főzőedényt, és így hűtjük kevergetve a krémet 3-4 percig, majd 20 percre a mélyhűtőbe tesszük.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A muffin sütőtepsi mélyedéseit béleljük ki kapszlikkal.
  3. A lisztet keverjük össze a sütőporral.
  4. A tojásokat üssük a kefirhez, adjuk hozzá a nyírfacukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét is, majd keverjük simára a folyékony hozzávalókat. Végül keverjük a masszához a lisztet is.
  5. A tésztát osszuk el a formákban (elegendő csak félig tölteni őket, ugyanis nagyon meg fognak nőni), majd toljuk a tepsit sütőbe. 18-20 perc alatt készülnek el a sütik, de tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük le őket! Ha kissé meghűltek, célszerű díszítés előtt kioperálni őket a kapszlikból, de ha nem megy, akkor benne is hagyhatjuk őket.
  6. A krémhez keverjük át a kihűlt pudingot habverővel.
  7. A vajat habosítsuk ki a megmaradt vaníliás xilittel (szerencsésebb, ha porrá van őrölve, így biztosan nem fog ropogni a fogunk alatt), majd 3-4 részletben adjuk a vajhoz a pudingot is: keverjük őket egyneművé.
  8. Ezzel a krémmel díszítsük fel a muffinok tetejét, majd tehetünk a krémre valamilyen piros gyümölcsöt, vagy durvára aprított mogyorót is. Ha tálalás előtt legalább fél óráig hűtőbe tesszük, szépen megdermed a krém.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 814
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes muffin, cukormentes pudingos muffin, tejszínes-pudingos muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!