r
Nosalty Logó

Savanyúság lé - uborkához

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
pötyi64
Savanyúság lé - uborkához
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír

5 literes üveghez

Összesen 253 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír

5 literes üveghez

Összesen 1013 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír

5 literes üveghez

Összesen 41 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 253 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4467.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    4351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1013 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

5 literes üveghez

Elkészítés

5 literes üveghez

  1. Az összetevőket beletesszük egy fazékba és felforraljuk.
  2. Mikor felforrt a lé, a végén adjuk hozzá a tartósítószereket.
  3. A keveréket lehűtjük és csak utána öntjük rá az uborkákra.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 71646
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 19.

Ajánló

Ugyanezt a levet használom az almapaprika eltevéséhez is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Savanyúság lé - uborkához
pötyi64 57 recept

Ezt a savanyúságlevet egy nagyon jó ismerősömtől kaptam, sajnos már nem él , de ahányszor uborkát teszek el mindig eszembe jut. Szeretettel gondolok rá, mert azóta ez a családom kedvenc savanyúsága.

Hozzászólások (9)

bemiha

Még kezd? vagyok savanyúság eltevésben, ezért kérdezem, hogy elkészítés után mennyi id?vel fogyasztható az uborka? Köszi!

pötyi64

Szia Bemiha! Én általában eltevés után 2-3 hónappal szoktam felbontani az eltett savanyúságot. Addig míg van friss zöldség nemigen szoktam felbontani.Szeptember vége felé kezdem, addigra már kell?képpen összeérik.Persze zöldségfélét?l is függ, hogy mikor érik. Remélem tudtam segíteni. :-)) Üdv: Pötyi

bemiha

köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm ezt az egyszer? és mégis jó savanyúság lé receptet! Eddig mindig bolti sav. tartósítót használtam, de ez sokkal olcsóbb. Az eltett 20 üveg uborkából egy sem romlott meg!

pötyi64

Szia Sárki! Szívesen!-és örülök, hogy kipróbáltad! :-) Én már évek óta ezt a levet használom és mondhatom még 1 üveg savanyúságot sem dobtam ki. S?t az utolsó üvegig elfogyott.Próbáld majd ki almapaprikával is, úgy is finom, csak ajánlani tudom. Üdv.: Pötyi

Törölt felhasználó

Kedves Pötyi! Kérdezni szeretném,hogy akár káposztával töltött paprikához is használható-e ez a lé, van- e tapasztalat?, ha már almapaprika.....Ma vettem édes és csíp?s almapaprikát, de én káposztával tölteném. Az is érdekelne mi a szerepe a szódabikarbónának? Köszönöm miel?bbi válaszát! Üdvözlettel: Évi

pötyi64

Kedves Nagy Évi! Igen , a káposztával töltött paprikához is használható ez a lé, úgy is finom. Lényegében én az összes savanyúságomat ezzel a lével rakom el, mert mindegyikhez jó. Igen van tapasztalatom a káposztával töltött paprikával is. Évek óta ezt a levet használom, mert nekem ez a receptúra vált be, hogy a szódabikarbóna mi célt szolgál igazából nem tudom, de gondolom a tartósítással függ össze. A levet kedves ismer?sömt?l kapott eredeti leírásában tettem fel az oldalra, és már nem tudom megkérdezni sem,( sajnos meghalt ) hogy mi célt szolgál a szódabikarbóna a lében, engem is érdekelne,ha esetleg valaki tudja rá a választ annak hozzászólását szívesen fogadom. Üdvözlettel: Pötyi

eysan

Itt a NoSalty-n olvastam, hogy a szódabikarbónától ropogós marad.

Törölt felhasználó

Kedves Pötyi! Köszönöm rendkívül gyors válaszát! Reggel neki állok! Minden jót! Üdvözlettel: Évi

evacili

Finom íze van, zöldparadicsommal készítettem el. Kiváncsi vagyok milyen lesz. Üdv: Cili

pötyi64

Szia evacili! Én a zöldparadicsomot , apróhagymával, karfiollal és cseresznyepaprikával szoktam eltenni és finom szokott lenni.Persze az arányokra azért odafigyelek csak 2 db cseresznyepaprikát teszek egy 7 dl-s üvegbe és a többi belevalót arányos mennyiségben.Remélem ízleni fog. Üdv: Pötyi

Föfi Kata

Kedves Pötyike64 és Többiek! Csak most olvastam a receptet (aktuális a savanyítás), és láttam a kérdést a szódabikarbónáról. Én mindig használom, ha azt akarom, hogy a zöldség (legyen az levesben vagy f?zelékben, vagy csak úgy pároltan) meg?rizze szép színét. Így marad a borsó és a spenót harsogó zöld, nem fakul ki a sárgarépa stb. Szívesebben fogyasztja az egyébként igen kritikus családom. Szép napot Nektek!

pötyi64

Kedves Föfi Kata! Köszönöm hozzászólásodat, legalább megtudtam - megtudtuk milyen szerepe van a szódabikarbónának . Üdv.: Pötyi

sibyle

Szia! Azt kérdezném,hogy ezzel a lével nem kell dunsztba tenni a savanyút?Csak a lehült lével felöntöm és mehet a polcra? Üdv, Anita

pötyi64

Szia Anita! Igen csak ennyi a tennivaló vele, de ha biztosra akarsz mégis menni , akkor kidunsztolhatod. Üdv. : Klári

CIMUKA

Szia.Pötyi 64. Az lenne a kérdésem az mk az mit jelent?És korianderb?l ,mustármagból,borsból mennyi kell bele.El?re is köszönöm.

pötyi64

Szia cimuka! Az mk rövidétés mokkáskanalat jelent. A f?szerekb?l pedig ízlés szerint lehet adagolni, én elég sokat szoktam belerakni a lébe , nem sajnálom , szinte mindegyikb?l beleteszek 1 zacskóval. Üdv: Pötyi

Törölt felhasználó

Szia! bocs a hülye kérdésért, de amikor elzárod a gázt a lé alatt, azonnal belekevered a tartósítókat? konkrétan mik is a tartósítók? szalicil+borkén? még sose raktam el, kérlek segíts :)

pötyi64

Szia pockcic! Bocs , hogy csak most válaszolok de nem voltam net közelben. Nem buta a kérdés, igen akkor szoktam belekeverni a tartósítókat amikor elzárom a gázt.A tartósítóknál ellenben szalicilt írtam 2010-ben , de mára már kivonták a forgalomból.Ezért Nátrium-benzoáttal helyettesítem, ezt lehet használni minden tartósításhoz. Ezt a levet még más savanyúság eltevéshez is tudom ajánlani. Almapaprika, káposztával töltött paprika. Ha kérdésed van írj nyugodtan. :) Pötyi

Hozzávalók

5 literes üveghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek