Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú tojásleves Ligeti Károlytól

Savanyú tojásleves Ligeti Károlytól
Savanyú tojásleves Ligeti Károlytól
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az édesanyámtól, Ő pedig a Nagyitól tanulta. Gyerekkoromban sokszor készítettünk ilyen levest. Ma már nosztalgiából készítem, olyankor mindig eszembe jut a gyerekkorom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított zsemlekocka illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírban megpirítjuk a lisztet, az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük benne, a köményt megpattogtatjuk rajta.
  2. Meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük 2 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az ételízesítőt és a babérral felforraljuk, majd főzzük 5 percig.
  3. A tojásokat felütjük egy tálba, kissé elkeverjük és lassan a levesbe csurgatjuk, majd elkeverjük és pár percig főzzük.
  4. Megszórjuk petrezselyem zöldjével, ecettel ízesítjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 147
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tojásleves, tojásos leves, tojásos savanyú leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andi1966
Andi1966 Tue, 2016-08-30 09:08

Nagyon finom lett. El is mentettem a receptet. Köszönöm szépen. :)

129
vöröshagyma 1 közepes db
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
köménymag 1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 1 ek
babérlevél 3 db
tárkonyecet 1 ek
tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l