Nosalty Logó

Tojásleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Tojásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 956 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 238 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4325.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    3154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    2869.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 956 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a zsíradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és kb. 2,5 l vízzel felengedjük.
  2. Beletesszük a megpucolt, egészben hagyott hagymát, a pirosaranyat és a babérleveleket.
  3. Óvatosan főzzük (mert hajlamos kifutni) kb. 20 percig, aztán belekeverjük az ecetet és a sót.
  4. A nyers tojásokat egyenként, kis szünetekkel óvatosan beleengedjük, vigyázva, hogy egészben maradjanak.
  5. Végül a tejföllel felforraljuk.
  6. Tálalás előtt a hagymát és a babérleveleket kidobjuk a levesből.
  • Elkészítettem: 450 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 261721
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jobban kedvelem az egész tojásos levest, mint a csurgatottat, így mindig ez a verzió készül a konyhámban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Meg sosem csinaltam tojaslevest,gondoltam itt az ido es nem bantam meg.Igaz en belecsurgattam a tojasokat de igy is nagyon finom lett. Igazi nosztalgia erzes keritett hatalmaba:) Koszonom!

Törölt felhasználó

Sóból picit több kell az 1 teáskanáltól, de minden stimmel, nagyon finom lett :)

rolko

Mi még raktunk bele köménymagot és 3 db felkockázott burgonyát is. Amúgy 5-ös lett.

Törölt felhasználó

elkészítettem a levest, nagyon finom lett. de hogy lehet azt megcsinálni, hogy egészben maradjon a tojás? mert az nem sikerült, valószín? csurgatott lett, pedig próbáltam, "hopp" beletenni ?ket. :)

Törölt felhasználó

Az en levesem vegyes, csurgatott meg egesz tojas is van benne! Nagyon finom, gyors es egyszeru!

Törölt felhasználó

én a hagymát apró kockára vágom és együtt pirítom a liszttel... és pár tojást "csurgatni" szoktam a többi megy bele egészbe!! :)

Törölt felhasználó

Fa**a lett! Bár,itthon nem szeretik az "ínyenc" dolgokat.. :)

Törölt felhasználó

Szerintem ez olyan étel, amit nem lehet elrontani! Én is úgy szoktam, hogy belecsurgatok vagy két db-t a többit pedig szépen, egybe beleteszem, mert a férjem úgy szereti! Szép napot Mindenkinek!

pbalint

hát én kezd? vagyok, pár hónapja kezdtem f?zni... ill. sütni mert ez az els? levesem:) éppen most f?... másodszorra. sajnos az 1-es pontban lév? megpirítás túl jól sikerült és jól odaégett... tényleg nemtudom egyébként h kell érteni ott a megpirítást? ill. még egy kérdés.. "f?zzük 20 percig". ezeket úgy kell érteni, hogy forrástól még 20 perc.. vagy onnantúl 20 percig, mindegy mikortól forr. igen, nekem pont most forrt fel, pont 20 perc alatt. akkor még 20 perc vagy mehet bele a tojás...? :) meglátjuk, majd a következ? már tökéletes lesz :) köszönöm, üdv

Muci

Kedves " pbalint " ! Nem voltam vagy két hétig gépközelben, ezért csak most válaszolok. Ez egy egyszer? leves, de sajnos nem lehet egyedül hagyni a tüzhelyen , mert a liszt hajlamos könnyen odaégni, velem is fordult már el?, ilyenkor kimosom , kitörlöm a fazekat és kezdem el?lröl. A 20 perc f?zés sem szigorúan betartandó, a lényeg,hogy a hagyma és az egyéb f?szerek íze összeérjen. Én a forrástól számítva még legalább 10 percig f?zném.Egy-egy tojás beleengedése között is tartsál egy-két perc szünetet, hogy legyen idejük kicsit megdermedni. Remélem segítettem . Üdv.: Muci

pbalint

Kedves Muci, Köszönöm a segítséget. Épp most csináltam meg újra - még nem kóstoltam meg ugyan - de biztosan finomabb lett mint az el?z?:) (bár az is az volt:)) igen ez a liszt dolog megint siet?s volt... rádásul ami még ilyenkor nagy meló, hogy összepaszírozzam a feltöltés alatt a csomósodott lisztet... megkóstoltam, nem rossz:) köszönöm, üdv bálint

Törölt felhasználó

Kedves Muci, ez nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Tényleg a gyermekkor jött vissza és a nagymamám emléke. ? ugyan tejföl nélkül csinálta, de így is csillagos recept.

Muci

Kedves Giballa Katalin ! Köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy bejött neked ez a recept és még kedves emlékeket is ébresztett. Üdv.: Muci

Törölt felhasználó

Kedves Muci! Vegre sikerult es finom lett! Ez az elso tojaslevesem amit nem rontottam el - es meg csak ki sem futott! Amugy az ize teljesen olyan, amint azt edesanyam keszitette anno. Koszonom! Lori

Törölt felhasználó

Megf?ztem és fini lett :) tejföl nélkül ,ugyanis olaszban sajna nem lehet kapni :( de mint ha csak magyarban lennénk ,olyan habzsolva kanalaztuk :D :)

Muci

Kedves "alfaniki " ! Én is nyaraltam Olaszországban olyan helyen, ahol néha f?znöm is kellett, nagyon hiányzott a tejföl, natúr krémjoghurttal pótoltam. Nem lett az adott étel pont olyan, mintha teföllel készítettem volna, de azért megjárta. Üdvözlettel : Muci

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.