Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú patisszon

Savanyú patisszon
Savanyú patisszon
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját termesztésű. Kellemes ízű. Savanyú uborka helyett is használjuk. Változatos a téli készletünk. Az eltevéstől számítva 3 hét múlva fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főétkezéseknél zsírosabb sült húsokhoz ajánlható! Az uborkát helyettesítő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A patisszont megtisztítjuk, a héját levágjuk, a magvas belsejét kikanalazzuk. Az egészet 2x2 cm-esre daraboljuk.
  2. Elkészítjük a felöntő levet. A vizet felforraljuk a fűszerekkel: bors, koriander, mustármag, babérlevél, só, cukor, a végén beletesszük a nátrium-benzoátot, ecetet.
  3. A tisztára mosott üvegek aljára a két részre osztott kaprot tesszük, erre a patisszon kockákat, a tetejére kaprot megint.
  4. Az egészet felöntőlével teletöltjük. Arra vigyázzunk, hogy a fűszereket egységesen oszlassuk el az üvegekben. Mindegyikbe jusson! Csavaros tetővel lezárjuk, majd fejjel lefordítjuk. Látva, egyik sem folyik. Másnap a helyükre tesszük.
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 996
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: savanyúság
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyúság, savanyított csillagtök, savanyú patisszon, savanyú csillagtök

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

azaki
azaki Sun, 2019-07-28 16:59

Én most kipróbálom ezt, kíváncsi vagyok bejön-e majd a íze.

371
patisszon 6 kg
víz 2 l
bors 20 szem
koriander 1 teáskanál
mustármag 1 teáskanál
babérlevél 4 db
kapor 1 csokor
2 ek
cukor 20 dkg
ecet 2 dl
nátrium-benzoát 1 kk