r
Nosalty Logó

Zöldséges pot pie

Nosalty
Zöldséges pot pie
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pitetészta

Zöldséges töltelék

1173
Kalória
17.1g
Fehérje
102.7g
Szénhidrát
76.3g
Zsír
164.7g
Víz
1.3g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pitetészta

Zöldséges töltelék

Összesen 1173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pitetészta

Zöldséges töltelék

Összesen 4686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pitetészta

Zöldséges töltelék

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    2229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1381 micro
Összesen 1173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    305.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6886 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    5425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    411 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    659 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2304 micro
  • α-karotin
    2518 micro
  • β-karotin
    8917 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5523 micro
Összesen 4686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

Pitetészta

  1. A finomlisztet szitáljuk át egy keverőtálba, adjuk hozzá a sót és keverjük át.
  2. A hideg növényi zsiradékot reszeljük bele vagy vágjuk apró kockákra, majd dolgozzuk össze a liszttel.
  3. A jéghideg vizet ezután apránként locsoljuk bele, s közben gyúrjuk össze a tésztát. Csak annyit öntsünk hozzá, amennyit felvesz a liszt, ne maradjon száraz rész, ne váljon ragacsossá a tészta. Nem kell dagasztani, éppen csak dolgozzuk össze, így lesz ropogós és levegős a tészta.
  4. Ezután vágjuk kétfelé, és légmentesen tekerjük be őket fóliába. Tegyük a hűtőbe min. 4 órára, mielőtt felhasználnánk. Érdemes már előző nap elkészíteni, és egy egész éjszakát pihentetni a hűtőben.

Zöldséges töltelék

  1. A növényi zsiradékon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd a fokhagymát is futtassuk meg benne.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott angol zellert és sárgarépát. Pároljuk pár percig, hogy a sárgarépa kissé megpuhuljon.
  3. Szórjuk meg liszttel, pirítsuk át, ezután húzzuk fel az alaplével, és sűrítsük be. Öntsük bele a tejszínt is, kavarjuk át, sózzuk meg és fűszerezzük kakukkfűvel. Végül jöhet bele a rózsáira szedett karfiol és a zöldborsó is. Forraljunk egyet rajta, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tésztákat nyújtsuk ki lisztezett gyúródeszkán, majd béleljük ki az egyikkel az olvasztott növényi zsiradékkal kikent sütőformát.
  5. Halmozzuk bele a tölteléket, és fedjük le a másik tésztával. A felesleges tésztát vágjuk le, a felsőt nyomkodjuk az alsó alá, majd nyomkodjuk össze.
  6. Vágjunk bele pár csíkot, hogy ki tudjon szökni a gőz, majd kenjük le olvasztott növényi zsiradék és tejszín keverékével, hogy szép pirosra meg tudjon sülni a pite.
  7. 210°C-on kb. 40 perc alatt süssük készre a zöldséges pitét. Miután elkészült, hagyjuk 5-10 percet hűlni, ezután szeletelhetjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a zöldséges pite egy tartalmas és igazán ízletes étel, ami nagyszerű kombinációja a krémes tölteléknek és a ropogós, levegős pitetésztának. A pitetésztát érdemes sütés előtt már egy nappal előre elkészíteni, így sokkal jobb íze és állaga is lesz. A zöldséges tölteléket bátran lehet variálni, használjunk lehetőleg szezonális, friss alapanyagokat hozzá.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek