r
Nosalty Logó

Sárgarépás-narancsos sütőtökkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Sárgarépás-narancsos sütőtökkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2258 micro
  • β-karotin
    9802 micro
  • β-crypt
    6889 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 301 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3428.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    1717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4890 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    9033 micro
  • β-karotin
    39208 micro
  • β-crypt
    27556 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 1201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    318 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    971 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. A répát megpucoljuk, nagyobb darabokra, a hagymát négybe vágjuk.
  2. A zöldségeket egy serpenyőbe rakjuk, sózzuk, locsolunk rá olajat, csurgatunk rá mézet. Letakarjuk fóliával, s betesszük a 180 C fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sütőbe.
  3. A narancsot megpucoljuk, gerezdekre szedjük, a diót feltörjük.
  4. Fél óra elteltével levesszük a fóliát, s újabb fél órát sütjük.
  5. Kivesszük a serpenyőt, a tök héját levágjuk, néhány kockát félreteszünk, és a répával, hagymával együtt betesszük egy fazékba. Ráöntjük a vizet, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük. Beletesszük a narancs felét.
  6. 5 perc főzés után botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a tejszínt és a cointreau-t. Tálalunk.
  7. Szedünk egy tányérba levest, teszünk a közepébe egy fél diót, és rakunk köré sütőtök kockákat és narancsgerezdeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1793
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ez a leves nem egy klasszikus karácsonyi étel, de szerintem az ünnepi asztalon is bátran tálalható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!