Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconban sült töltött fasírt

Baconban sült töltött fasírt
Baconban sült töltött fasírt
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pici fiamnak (10 éves :) ez a kedvenc étele.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ő zöldborsófőzelékkel szereti.
Hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fasírthoz valókat szokásos módon összekeverjük, ízlés szerint ízesítjük.
  2. Egy őzgerincformát kibélelünk baconnal. Nem baj, ha kilóg a formából, majd visszahajtjuk  a végén.
  3. A bekevert hússal is kibéleljük kb. 1 cm vastagon mindegyik oldalát. Ebbe a vályúba fektetjük a megpucolt főtt  tojásokat és a kolbászt, aminek a héját húzzuk le.
  4. Betakarjuk a megmaradt fasírthússal, és ráhajtjuk a kilógó szalonnákat, és még ahol kell, teszünk a tetejére bacont. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ne süssük magasabb fokon, mert akkor a szalonna hamar megég. Tegyünk alá egy tepsit, mert valószínű, hogy kicsit kifolyik majd belőle lé.
  5. Amikor kész (kb. 60 perc), borítsuk ki arra a tepsire, ami alatta volt, és süssük a tetejét is pirosra.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 379
elküldve: 11
receptkönyvben: 388
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kolbászos-tojásos vagdalt baconben sütve, kolbászos töltött fasírt

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Manolya
Manolya / Manolya Wed, 2011-02-23 17:55

Köszönöm a receptet, a barátocskámnak készítettem el, már 3napja ezt eszi de mindig megjegyzi hogy hú de finom lett ez a fasírt:D Kettőnknek sok egy kicsit az adag, de gondolom kisebb őzgerinc forma nem létezik:)

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-02-23 19:49

Kedves Manolya ! Hát két embernek valóban sok:)) Valószínű , hogy van kisebb őzgerinc forma. Konyha felszerelési boltba vagy úgymond 100 ft boltokban betudják szerezni.Örülök , hogy ízlett:)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-31 10:23

Kedves Edit!
Az is jó, párosítás!Hm....
Egész egyszerűen nincs az a mennyiség, amit a zöldborsó levesből, vagy főzelékből meg ne tudnék enni.Sőt, pucolva, nyersen is.:-)) De ez az időjárás, már tavaly is sok és sokk volt, de idén is kemény, hideg, havas a tél, remélem, a tavasz nem ismétlődik, mert jó sok zöldborsót szeretnénk ültetni, most venni kellet, iszonyat áron.De már annyira jól esett az a finom zöldborsófőzelék, el se tudom mondani, még akkor is, ha nem vasárnapi étel,...:-))))))Szép napot!Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-01-30 22:59

Ja és tegnap előtt én is ezt csináltam már mint fasírtot csak most krumplifőzelékkel:))))Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-30 22:22

Kedves Edit! A mai ebéd a csontleves, aszalt szilvás csirkemell baconbe tekerve, burgonyapüré, és nekem, egyénileg, mert megkívántam, zöldborsófőzelék, ezzel a csodás baconos fasírttal.Lehet bután hangzik, és nem vasárnapi kaja, de ez a zöldborsófőzelék, pont úgy néz ki, mint az enyém, ahogy én szoktam csinálni, és a fasírt mellé megkívántam.Jaj, nagyon ízlett, a fasírt is.:-))))))
Köszi szépen! Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-01-30 22:58

Kedves Éva ! Jó választás volt:)) Nálunk nincs vasárnapi meg hétköznapi kaja ,hanem kívánság műsor van mikor ki mit szeretne. Persze minden nap más kívánhat:))) Üdv Edit

nyamóka
nyamóka / nyamóka Wed, 2010-12-15 15:37

Kedves Edit! Én is elmentettem! Neked mindig olyan jó öteleteid vannak! :-) Puszi: Éva

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-12-15 14:53

Szia Éva! Ennek örülök:))) Láttad az istengyalulta tökfőzelék receptemet?
Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-12-15 10:34

Ez Király!De jó, hogy keresgetés közben felfedeztem!:-)))Mentve.Szép napot!Éva-Anyóca
Szeretek nálad leskelődni, és mindig ,ha nincs ötletem, valami újdonság akad a kínálatodból,mint most is.:-)))

639
darált sertéshús 80 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zsemle 2 db
bacon 40 dkg
főtt tojás 4 db
parasztkolbász 25 dkg