Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-túrós vega fasírt

Gombás-túrós vega fasírt
Gombás-túrós vega fasírt
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Történelmi pillanat! Az első felkerült receptem az első fényképezőgépem közreműködésével... :) Az étel története csupán annyi, hogy éhes voltam, kinyitottam a hűtőt, és a palacsintatölteléknek szánt túróból összehoztam ezt a remek kis fasírtot, és biztosan állíthatom, hogy megállja a helyét az "eredeti" mellett is! :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ez az étel önmagában is megállja a helyét, de ha főételként készítjük el, akkor ajánlanám hozzá a főtt rizst vagy akár párolt zöldségeket. Főzelékek mellé szintén finom harapnivaló!

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával jól áttörjük.
  2. Apró kockákra vágjuk a gombát, a vöröshagymát, felaprítjuk szintén a fokhagymát és a petrezselyem zöldjét.
  3. A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Zsemlemorzsából annyit adjunk a masszához, amennyivel az formázhatóvá válik.
  4. Korongokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk és forró olajban oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütünk.



 

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 127
elküldve: 7
receptkönyvben: 227
elkészítve: 2/11
Facebookon megjelent: -

szakács

OrdinaryMagic

Mióta szakács: 2011.05.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csiperkegombás túrófasírt, zöldfűszeres túrófasírt, vega túrófasírt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Matska
Matska Mon, 2013-02-04 20:11

Matska vagyok, ma latogattam ide elöször. Tetszik! Nem vagyok meg eleg jo az internetezö levelezesben, mert nemet laptopomon nincsen ekezet. Ezert bocsanatot kerek. Köszönöm a jo recepteket, minden hazias hölgynek sok sikert kivanok, remelem sokat fogok tanulni!

OrdinaryMagic
OrdinaryMagic / OrdinaryMagic Wed, 2013-01-30 18:54

Kedves Ollócska!

Őszintén szólva nem értem, hogy miért nem állt össze. Nem lehet, hogy túl sok volt benne a hagyma? Az eléggé vizes állagú, még ezt el tudom képzelni. És az is lehet, hogy a túró volt a ludas. Nekem mindig szembetűnő a különbség a zacskós illetve a papírba csomagolt túró között. A zacskós sokkal szárazabbnak tűnik, a papíros meg jó nedves, azt sokkal jobban szeretem. Pár napja megint ezt csináltam, és zacskós túró volt itthon, úgyhogy egy fokkal óvatosabban kellett nekem is csinálni, mert nehezebben állt össze. Remélem, ezzel segítettem. :)

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2013-01-30 19:16

koszi a valaszt :)
mondjuk en nem a Te mennyisegeiddel dolgoztam, fel fogunkra se lett volna eleg. Boritottam mindent, negyed kg zacsis turo, fel kg gomba, 1 hagyma, 2 tojas, so bors pirospaprika, vegeta, 1 hagyma, 3 fokhagyma, valamennyi prezli, de nem tul sok mert ahogy adtam neki egyre iztelenebb es rossabb allagu lett tole...

OrdinaryMagic
OrdinaryMagic / OrdinaryMagic Wed, 2013-01-30 19:52

Én a zacsis túróra szavazom, az volt a ludas... :S A prézliből addig szoktam önteni, amíg jól formálható masszát nem kapok. Ki kell kísérletezni. :) Azért örülök, hogy ízlett! :)

OrdinaryMagic
OrdinaryMagic / OrdinaryMagic Wed, 2013-01-23 16:58

Kedves Boribon, őszintén szólva én csak borítani szoktam a zacskóból, de talán másfél-két maroknyi, ha jól gondolom. Nagyon "túladagolni" nem lehet, mert látszik, hogy mi az a mennyiség, amikor már összeáll annyira az a massza, hogy formázni lehessen.

1764
tehéntúró 125 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
csiperkegomba 1 nagy db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 2 dl