r
Nosalty Logó

Gombás-túrós vega fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás-túrós vega fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1764 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3528 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.4 g
  • Cink
    1626 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    1251 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    63 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    156 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    750 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1764 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211 g

Zsír

  • Összesen
    263.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10228.8 g
  • Cink
    3251 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    2502 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    2589 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    125 mg
  • Mangán
    100 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    313 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1500 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 3528 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.9 g
  • Cink
    204 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    157 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    94 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával jól áttörjük.
  2. Apró kockákra vágjuk a gombát, a vöröshagymát, felaprítjuk szintén a fokhagymát és a petrezselyem zöldjét.
  3. A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Zsemlemorzsából annyit adjunk a masszához, amennyivel az formázhatóvá válik.
  4. Korongokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk és forró olajban oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütünk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5755
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

Ez az étel önmagában is megállja a helyét, de ha főételként készítjük el, akkor ajánlanám hozzá a főtt rizst vagy akár párolt zöldségeket. Főzelékek mellé szintén finom harapnivaló! Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Történelmi pillanat! Az első felkerült receptem az első fényképezőgépem közreműködésével... :) Az étel története csupán annyi, hogy éhes voltam, kinyitottam a hűtőt, és a palacsintatölteléknek szánt túróból összehoztam ezt a remek kis fasírtot, és biztosan állíthatom, hogy megállja a helyét az "eredeti" mellett is! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...