Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa-halava

Sárgarépa-halava
Sárgarépa-halava
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halava általában egy búzadarából készült indiai édesség, amiről az ájurvéda azt tartja, hogy  forrón fogyasztva a kezdődő megfázást is elmulasztja.
 
Ez a recept sárgarépából készül - így pl. gluténmentes diétába is jól  beilleszthető. Ezzel a fűszerezéssel biztosított mindhárom ájurvédikus dósa kiegyensúlyozása. Kapha testtípusok ezt mértékkel fogyasszák, és a kapha alkat esetén inkább kecsketejjel készítve javasolt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kis étkezéseknél desszertnek tudod tálalni, fejenként 1/4 csészényi mennyiséget.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be a sáfrányt az 1 ek. vízbe, minimum 10 percre. Melegítsük fel egy edényt közepes lángra, és tedd bele a ghít, és adjuk hozzá a sárgarépát. Főzzük és keverjük kb. 5 percig, amíg a répa nem lesz illatos és enyhén barnás színű.
  2. Folyamatosan keverve adjuk hozzá a tejet, aztán a beáztatott sáfrányt, és utána a többi hozzávalót is. Főzzük alacsony lángon fedő nélkül, amíg minden folyadék elpárolog. Ez kb. 12-15 perc. Keverjük folyamatosan, hogy ne ragadjon össze, és tálalhatjuk is:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgarépás édesség, mandulás-répás desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

300
sárgarépa 2 nagy db
sáfrány 1 szál
víz 1 evőkanál
ghee 6 ek
tej 240 ml
finomítatlan nádcukor 1 bögre
kardamom 1 teáskanál
mandula 10 g