Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán puding

Toszkán puding
Toszkán puding
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én most kihűtve tálaltam, de tálalhatjuk melegen is a pudingot. A pudingot tálalhatjuk creme fraichel is, amelyet egy kevés narancslével, cukorral és fahéjjal elkeverünk.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöt felöntjük egy kis langyos vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk állni.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A ricottát elkeverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd a fahéjjal és a narancshéjjal ízesítjük.
  4. Az aszalt gyümölcsöt leszűrjük, kisebb kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a ricottás krémhez.
  5. A krémet elosztjuk 3 vajjal kikent tűzálló formába. 
  6. A formákat egy tepsibe rakjuk, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  7. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  8. A pudingot tányérra borítjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 240
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottás puding, aszalt gyümölcsös puding, gyümölcsös-fahéjas-narancshéjas ricottakrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

369
aszalt gyümölcsök 85 g
ricotta 250 g
tojássárgája 3 db
cukor 50 g
fahéj 1 teáskanál
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 10 g