Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos gombóc Annamo konyhájából

Sárgabarackos gombóc Annamo konyhájából
Sárgabarackos gombóc Annamo konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. Abszolút idény jellegű, csak friss barackból készíthető, úgyhogy rajta! Most van itt az ideje! :) Tönkölylisztek helyett sima búzaliszttel is jó lesz, lehet, hogy abból kicsit többet kell tennünk. Fontos, hogy hideg krumplival dolgozzunk, különben nyúlós, ragadós lesz a tésztánk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és lereszeljük vagy áttörjük.
  2. Krumplihoz adjuk a búzadarát, liszteket, sót, zsírt és a tojással összegyúrjuk.
  3. Pihentetés nélkül kinyújtjuk a tésztát kb 7mm vastagra, és 7x7 cm-es kockákat vágunk belőle. Minden kockára teszünk egy fél, cukorba mártott sárgabarackot, és gombócokat formálunk belőlük.
  4. A gombócokat sós vízben megfőzzük, egyszerre kb. 5 db-ot dobunk a vízbe, ha feljönnek a gombócok a víz felszínére még 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és pirított zsemlemorzsába hempergetjük.


 

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 986
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Annamo

Mióta szakács: 2012.06.11.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombóc sárgabarackos töltelékkel, barackos gombóc, krumpligombóc barackos töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

647
burgonya 1 kg
búzadara 1 evőkanál
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 5 dkg
tönkölybúza liszt 25 dkg
disznózsír 0.25 ek
tojás 1 db
1 csipet
cukor 1 ek
sárgabarack 15 db
zsemlemorzsa 4 ek
napraforgó olaj 2 ek