r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc Annamo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Annamo
Sárgabarackos gombóc Annamo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 647 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2592 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    399 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2943 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 647 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3747.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    11774 micro
  • β-crypt
    1121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1774 micro
Összesen 2592 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 100 Kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és lereszeljük vagy áttörjük.
  2. Krumplihoz adjuk a búzadarát, liszteket, sót, zsírt és a tojással összegyúrjuk.
  3. Pihentetés nélkül kinyújtjuk a tésztát kb 7mm vastagra, és 7x7 cm-es kockákat vágunk belőle. Minden kockára teszünk egy fél, cukorba mártott sárgabarackot, és gombócokat formálunk belőlük.
  4. A gombócokat sós vízben megfőzzük, egyszerre kb. 5 db-ot dobunk a vízbe, ha feljönnek a gombócok a víz felszínére még 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4240
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 09.

Ajánló

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. Abszolút idény jellegű, csak friss barackból készíthető, úgyhogy rajta! Most van itt az ideje! :) Tönkölylisztek helyett sima búzaliszttel is jó lesz, lehet, hogy abból kicsit többet kell tennünk. Fontos, hogy hideg krumplival dolgozzunk, különben nyúlós, ragadós lesz a tésztánk.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek