r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-pisztáciás habtorta sárgabaracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Sárgabarackos-pisztáciás habtorta sárgabaracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A baracklekvárhoz

Összesen 1065 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A baracklekvárhoz

Összesen 6391 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A baracklekvárhoz

Összesen 182 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    3031 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1065 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    996 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1161.2 g
  • Cukor
    1090 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1952.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2964 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    18185 micro
  • β-crypt
    1693 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 6391 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A baracklekvárhoz

Elkészítés

A tortához

  1. Egy kis tálban a kukoricalisztet, a vanillincukrot és a borecetet keverjük össze.
  2. Egy másik tálban a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a 30 dkg nádcukrot apránként adjuk hozzá, majd a lisztes keveréket is keverjük bele. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd nagyjából egy 23 cm kör formára simítjuk úgy, hogy a tetejét nem kell simára kenni, lehet kicsit rendezetlen, hullámos, fodros. A tetejét a pisztáciával megszórjuk, és 140 fokos sütőbe toljuk, és 1 órát sütjük. Ekkor kikapcsoljuk a sütőt, ajtaját kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínt a 4 evőkanál porrá őrölt nádcukorral nem túl kemény habbá verjük, majd a torta tetejére kanalazzuk.
  4. A barackot vékony cikkekre vágva a tortára rakosgatjuk, végül a likőrrel ízesített lekvárral megkenjük.

A baracklekvárhoz

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 10 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  3. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2350
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos-pisztáciás habtorta sárgabaracklekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Ajánljuk ezt a habkönnyű, szemet gyönyörködtető finomságot sárgabarack imádóknak és azoknak, akik szeretnének egy újabb felhasználási módot találni a polcon sorakozó sárgabaracklekvár elfogyasztására. Szülinapi tortának is kiváló.

Hozzávalók

A tortához

A baracklekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek