Sárgabarackos-pisztáciás habtorta sárgabaracklekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tortához
-
5 kcal
-
10 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
58g nádcukor222 kcal
-
8g pisztácia48 kcal
-
83g sárgabarack37 kcal
-
46 kcal
-
4g cointreau9 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
A baracklekvárhoz
-
208g sárgabarack93 kcal
-
83g cukor323 kcal
-
12 kcal
Összesen
1065
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tortához
-
27 kcal
-
16g vanillincukor62 kcal
-
2g fehérborecet0 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
350g nádcukor1330 kcal
-
50g pisztácia286 kcal
-
500g sárgabarack223 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
24g cointreau55 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
A baracklekvárhoz
-
1250g sárgabarack558 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
73 kcal
Összesen
6391
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tortához
-
0.2g kukoricaliszt1 kcal
-
0.5g vanillincukor2 kcal
-
0.1g fehérborecet0 kcal
-
5.7g tojásfehérje3 kcal
-
9.9g nádcukor38 kcal
-
1.4g pisztácia8 kcal
-
14.2g sárgabarack6 kcal
-
2.8g sárgabaracklekvár8 kcal
-
0.7g cointreau2 kcal
-
14.2g habtejszín41 kcal
A baracklekvárhoz
-
35.5g sárgabarack16 kcal
-
14.2g cukor55 kcal
-
0.7g zselésítő befőzőszer2 kcal
Összesen
182
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.5 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 325.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 494 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 3031 micro
-
β-crypt 282 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
1065
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 184.5 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3227.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 950 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 996 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1161.2 g
-
Cukor 1090 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1952.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2964 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 1370 micro
-
α-karotin 309 micro
-
β-karotin 18185 micro
-
β-crypt 1693 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2029 micro
Összesen
6391
kcal
- 2% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 516 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
2 kk fehérborecet
-
5 db tojásfehérje
-
50 dkg sárgabarack
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
5 dl habtejszín
A baracklekvárhoz
-
1.3 kg sárgabarack
-
0.5 kg cukor
Elkészítés
A tortához
- Egy kis tálban a kukoricalisztet, a vanillincukrot és a borecetet keverjük össze.
- Egy másik tálban a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a 30 dkg nádcukrot apránként adjuk hozzá, majd a lisztes keveréket is keverjük bele. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd nagyjából egy 23 cm kör formára simítjuk úgy, hogy a tetejét nem kell simára kenni, lehet kicsit rendezetlen, hullámos, fodros. A tetejét a pisztáciával megszórjuk, és 140 fokos sütőbe toljuk, és 1 órát sütjük. Ekkor kikapcsoljuk a sütőt, ajtaját kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt a 4 evőkanál porrá őrölt nádcukorral nem túl kemény habbá verjük, majd a torta tetejére kanalazzuk.
- A barackot vékony cikkekre vágva a tortára rakosgatjuk, végül a likőrrel ízesített lekvárral megkenjük.
A baracklekvárhoz
- A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 10 dkg lekvár szükséges.
- A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
- A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
- A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2370
- Feltöltés dátuma: 2014. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Haas szakács - Lekváros torták
10 recept
Ajánljuk ezt a habkönnyű, szemet gyönyörködtető finomságot sárgabarack imádóknak és azoknak, akik szeretnének egy újabb felhasználási módot találni a polcon sorakozó sárgabaracklekvár elfogyasztására. Szülinapi tortának is kiváló.