Nosalty Logó

Habtorta BAnnamária konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BAnnamária
Habtorta BAnnamária konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortalapokhoz

A krémhez

Összesen 1584 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortalapokhoz

A krémhez

Összesen 9495 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortalapokhoz

A krémhez

Összesen 350 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 1584 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    509.9 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    2178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4791.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    727 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1192.3 g
  • Cukor
    1066 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4859 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4582 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    3252 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2268 micro
Összesen 9495 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

A tortalapokhoz

A krémhez

Elkészítés

A tortalapokhoz

  1. A tojásfehérjét gőz fölött a kristálycukorral 15 percig kézi mixerrel keverjük, aztán hozzáadjuk a porcukrot,és addig mixeljük, amíg kemény és fényes habot nem kapunk.
  2. Ezután habzsák segítségével sütőpapírra kirajzolt tetszőleges lapokat sütünk, légkeverésűsütőben 80 fokon(én 2 lapot szárítottam egyszerre).
  3. A tojássárgájából, cukorból, holland kakaóporból, főzőcsokiból, félsima lisztből és tejből sűrűpépet főzünk, amihez kihűlés után belekeverjük a margarint.
  4. A lapokat habzsák segítségével kitöltjük, tetejét tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 16691
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Ajánló

Aki szereti az édeset, biztosan próbálja ki, aki meg nem, az kóstolja meg! :D

Receptjellemzők

Receptkategóriák

BAnnamária 4 recept

Ezt a tortát a férjem kedvéért tanultam meg sütni, ő imádja! :))

Hozzászólások

Hozzávalók

A tortalapokhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek