Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habtorta BAnnamária konyhájából

Habtorta BAnnamária konyhájából
Habtorta BAnnamária konyhájából
140 perc / előkészület: 60 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a férjem kedvéért tanultam meg sütni, ő imádja! :))

hozzávalók / 6 adag

A tortalapokhoz

A krémhez

ajánlat

Aki szereti az édeset, biztosan próbálja ki, aki meg nem, az kóstolja meg! :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét gőz fölött a kristálycukorral 15 percig kézi mixerrel keverjük, aztán hozzáadjuk a porcukrot, és addig mixeljük, amíg kemény és fényes habot nem kapunk.
  2. Ezután habzsák segítségével sütőpapírra kirajzolt tetszőleges lapokat sütünk, légkeverésű sütőben 80 fokon (én 2 lapot szárítottam egyszerre).
  3. A tojássárgájából, cukorból, holland kakaóporból, főzőcsokiból, félsima lisztből és tejből sűrű pépet főzünk, amihez kihűlés után belekeverjük a margarint.
  4. A lapokat habzsák segítségével kitöltjük, tetejét tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 80°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 758
elküldve: 2
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

BAnnamária

Mióta szakács: 2012.10.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos torta, tojáshabos torta, kakaós krémes habtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1584
tojásfehérje 10 db
cukor 500 g
porcukor 300 g
tojássárgája 10 db
cukor 200 g
cukrozatlan kakaópor 100 g
étcsokoládé 100 g
rétesliszt 4 evőkanál
tej 350 ml
margarin 500 g