Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borhabtorta

Borhabtorta
Borhabtorta
50 perc / előkészület: 45 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötletet a Planétás receptkártyákból vettem, de saját piskótareceptemet használtam készítéskor.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

tipp:
Szeleteléshez forró vízbe mártott kést használjunk!

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése:


  1. A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra, a tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
  2. 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk, apránként adagolva a 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját és 2 csomag vaníliás pudingport. A masszát beletöltjük a formába, majd néhány perc alatt megsütjük. Közben, elkészítjük a másik tortalapot is ugyan így. Hagyjuk mindkettőt kihűlni.

A borhab készítése:


  1. A tojássárgáját a liszttel és kevés hideg borral simára keverjük.
  2. Közben a maradék bort a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, átszűrjük, majd ráöntjük a lisztes-boros tojássárgájára.
  3. Gyorsan elkeverjük, sűrűre felfőzzük, majd lehűtjük.
  4. A zselatint meleg vízben feloldjuk, majd még langyosan a keményre felvert tejszínhabhoz keverjük.
  5. Végül a kihűlt krémet óvatosan összeforgatjuk a zselatinos tejszínhabbal.

Összeállítás:


  1. Az egyik piskótalapot a tortaforma aljára rakjuk, teletöltjük a formát a borhab kb. 3/4 részével, majd a tetejére tesszük a másik piskótalapot.
  2. Megkenjük a tetejét a félretett krém kb. felével, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  3. Kivesszük a formából, az oldalát is bekenjük a maradék krémmel, majd ostyaszívekkel kirakjuk.
  4. A tetejét körbedíszítjük a krémmel, majd virágokkal, csokiszívekkel, ostyarolettivel dekoráljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 968
elküldve: 2
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvási Angéla

Mióta szakács: 2010.06.10.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

anyák napi borhabtorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

timma
timma Mon, 2012-01-30 09:02

Szia!
csak azt szeretném meg kérdezni, hogy akkor most 2 vagy 4 vaniliás puding kell és hogy a dió hova kerül? a leírásban elvesztem....egy kicsit és a biztonság kedvéért kérdem.
köszi

szilvasi.angela
Szilvási Angéla / szilvasi.angela Tue, 2012-01-31 22:08

Szia!
A piskóta receptje dupla adag, mivel 2 lapot kell sütni, ezért kell a 4 pudingpor. Megkerestem az eredeti Planétás receptet, mert már nem emlékeztem rá. Ebben a díszítéshez használja fel a vaníliás cukrot és az apróra vágott dióbelet. Sajnos ez véletlenül benne maradt az én receptemben is.
Bocsi a hibáért.

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Mon, 2010-09-06 20:06

Kedves Angi!

Gratulálok! Csoda "dolgot" mutatsz be! Inspirál is egy hétvégi "Köszönöm" sütihez.
Egy kérdés: számít, hogy melyik márka melyik pudingját használod? Ha igen, akkor elárulod? :)
Köszönöm előre is:
Ildi

szilvasi.angela
Szilvási Angéla / szilvasi.angela Wed, 2010-09-08 13:25

Kedves Ildi!
Nagyon szépen köszönöm, remélem ízleni fog. Véleményem szerint nem számít, de én általában CBA termékeket vásárolok. Olcsóak és szerintem finomak is.

586
tojás 6 db
cukor 22 dkg
vaníliás pudingpor 4 csomag
tojássárgája 4 db
finomliszt 5 dkg
fehérbor 4 dl
cukor 20 dkg
fahéj 1 g
szegfűszeg 1 kávéskanál
zselatin 2 dkg
víz 1 dl
habtejszín 6 dl
csokoládé 5 dkg
roletti 5 db
ostya 5 dkg