Nosalty Logó

Habtorta ahogy helena készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Habtorta ahogy helena készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
60 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 1500 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 6001 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 340 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 1500 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    260.1 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2685.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.3 g
  • Cukor
    854 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2204 micro
Összesen 6001 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tojásfehérjét a citromlével és csipetnyi sóval kicsit felverjük,majd hozzáadjuk a porcukrot és gőz fölött felverjük ,sűrűre főzzük.
  2. Zsírpapírt teszünk a tepsibe, és a tortaformát körberajzoljuk.
  3. Nyomózsákba rakjuk a habot, és a kirajzolt formát betöltjük. Ezt legalább 3 vagy 4-szer megismételjük, attól függ, hogy mekkora tortát készítünk.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra,majd visszavesszük a hőfokot és lassan megszárítjuk a lapokat.
  5. Elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral gőz fölött sűrűre főzzük,hozzáadjuk a kakaót és óvatosan belekeverjük, amikor kihűl, 35 dkg vajjal habosra keverjük.
  6. A lapokat megtöltjük krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 60 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9776
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Ajánló

Ezt csak szárítani kell,alacsony hőfokon! Akkor a legjobb, ha kívül száraz és belül még egy kicsit lágyabb a hab.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

helena26 458 recept

Férjem születésnapjára készült. Ez a torta a család kedvence.

Hozzászólások

aantee

Mikor kell beletenni a kakaót a krémbe? És ugye a krémben tojássárgája akar lenni?

helena26

Elnézést,de elírtam az tojássárgája lenne,amikor s?r?södni kezd a krém,akkor óvatosan keverjük bele a kakaót,miel?tt levennénk. Kijavítottam,köszönöm! Üdv.:Helena

pussycat

Kedves Helena! Ez Isteni lehet, nem tudom lesz-e batorsagom belefogni, mar sokszor akartam az itt ugy nevezett pavlova tortat is elkesziteni, de sosem lett tokeletes. Te hany lapot sutottel ehhez a mennyisegu kremhez? Koszonom, udv. Veronika

helena26

Kedves Veronika! Nem kell félni ,szerintem fog sikerülni csak lassan kell szárítani.Három lapot készítettem.Sokszor a mélyh?t?ben van tojásfehérjém,akkor a Babi csokikrémével készítem. Üdvözlettel:Helena

pussycat

Kedves Helena! Most remenyt adtal, nekem is mindig akad a melhutoben tojasfeherje, nagyon szeretem a habcsokot is. Koszi a valaszt, udv. Veronika

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.