Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habtorta ahogy helena készíti

Habtorta ahogy helena készíti
Habtorta ahogy helena készíti
160 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem születésnapjára készült. Ez a torta a család kedvence.

hozzávalók / 4 adag

A tortalaphoz

A krémhez

ajánlat

Ezt csak szárítani kell,alacsony hőfokon! Akkor a legjobb, ha kívül száraz és belül még egy kicsit lágyabb a hab.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét a citromlével és csipetnyi sóval kicsit felverjük,majd hozzáadjuk a porcukrot és gőz fölött felverjük ,sűrűre főzzük.
  2. Zsírpapírt teszünk a tepsibe, és a tortaformát körberajzoljuk.
  3. Nyomózsákba rakjuk a habot, és a kirajzolt formát betöltjük. Ezt legalább 3 vagy 4-szer megismételjük, attól függ, hogy mekkora tortát készítünk.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra,majd visszavesszük a hőfokot és lassan megszárítjuk a lapokat.
  5. Elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral gőz fölött sűrűre főzzük,hozzáadjuk a kakaót és óvatosan belekeverjük, amikor kihűl, 35 dkg vajjal habosra keverjük.
  6. A lapokat megtöltjük krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 60°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 131
elküldve: 4
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos torta, tojáshabos torta, krémmel töltött habtorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-01-15 14:24

Kedves Helena! Ez Isteni lehet, nem tudom lesz-e batorsagom belefogni, mar sokszor akartam az itt ugy nevezett pavlova tortat is elkesziteni, de sosem lett tokeletes. Te hany lapot sutottel ehhez a mennyisegu kremhez? Koszonom, udv. Veronika

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2013-01-15 20:12

Kedves Veronika! Nem kell félni ,szerintem fog sikerülni csak lassan kell szárítani.Három lapot készítettem.Sokszor a mélyhűtőben van tojásfehérjém,akkor a Babi csokikrémével készítem.
Üdvözlettel:Helena

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-01-16 02:47

Kedves Helena! Most remenyt adtal, nekem is mindig akad a melhutoben tojasfeherje, nagyon szeretem a habcsokot is. Koszi a valaszt, udv. Veronika

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2013-01-15 10:26

Elnézést,de elírtam az tojássárgája lenne,amikor sűrűsödni kezd a krém,akkor óvatosan keverjük bele a kakaót,mielőtt levennénk.
Kijavítottam,köszönöm!
Üdv.:Helena

aantee
aantee / aantee Tue, 2013-01-15 08:04

Mikor kell beletenni a kakaót a krémbe? És ugye a krémben tojássárgája akar lenni?

1493
tojásfehérje 10 db
porcukor 60 dkg
citromlé 1 citromból nyert
1 csipet
tojássárgája 10 db
porcukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2.5 ek
vaj 25 dkg