Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás pavlova

Karamellás pavlova
Karamellás pavlova
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a Pavlova tortát minden változatban, gyakran készítem idénygyümölccsel, télen kivivel és nem utolsó sorban a mennyei karamellöntettel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a nagyon édes dolgokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a keményítőt.
  2. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  3. Tepsire, a sütőpapírra előre megrajzolt kör alapján szépen felhalmozzuk a habot.
  4. A sütés 90 percig tart, majd még 30 percet szárítjuk a sütőben.
  5. A tejszínből kemény habot verünk, a tortára rusztikusan ráhalmozzunk.
  6. A sűrített tejet addig forraljuk kevergetés mellett, amíg szép barna nem lesz, a tejszínhabra csurgatjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 619
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

andrea79

Mióta szakács: 2013.03.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsóktorta, pavlova torta karamellmázzal, karamellöntetes habcsók

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Mon, 2015-02-09 17:26

Azt hiszem, ez most nekem kötelező! Van egy befőttes üvegnyi tojásfehérjém (créme brulée utáni maradék), házi vaníliás porcukrom, egy liter folyékony karamellem (születésnapomra kaptam). Ezek után vétek lenne nem megcsinálni!

rozetta
rozetta Sun, 2013-03-24 22:06

Nagyon finom süti,én ma megcsináltam.Minden tökéletes lett. Úgy néz ki mint a képen!!!Egy probléma van csak vele sajnos alig lehet abba hagyni az evést.Köszönöm a receptet.!! há-nak üzenem,hogy ez a süti a legjobb a világon.Remélem van kalapod????

há
Sat, 2013-03-16 15:33

mindent úgy csináltam ahogy le van írva.. ezért idegesít fel.. de semmi nem úgy sikerült.. pedig nem vagyok kezdő... mást meg nem tudok hibáztatni .. ilyet én még1x soha :D

há
Sat, 2013-03-16 15:10

ez a sütemény a legrosszabb a világon , nem ajánlom senkinek. nem lehet normálisan megcsinálni.. csak a baj van vele. ragad minden meg megég.. aki ezt ugy meg tudja csinálni ahogy a képen van azelőtt megemelem a kalapom !!!!! pá

adrejja
andrea79 / adrejja Sat, 2013-03-16 19:54

nagyon sok ilyen hozzászólást láttam már, de most különösen sért, hogy enyém a recept, pedig tényleg már egy tucatszor is megsütöttem, és még soha nem volt rá panaszom, mennyei süti
a kép eredeti, sőt tudnék felrakni gyümölcsös változat képét is
csak annyit tudok írni sajnálom, habcsókot nem tudom szoktál-e készíteni, ha igen akkor hasonlóan kell készíteni

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-16 15:23

En semmi rosszat nem latok ebben a receptben. Ez egy normalis Pavlova recept. Ha neked nem sikerult, az meg nem jelenti azt, hogy a recept rossz, es nem kell a recept irojat hibaztatni. Valoszinuleg valamit nem ugy csinaltal ahogy a recepten le van irva. A Pavlova egyebkent nem kezdoknek valo. Azt ajanlanam, ha meg egyszer kedved volna megprobalni, hogy nezzel meg egy videot a youtube-on, hogyan keszitik:)

495
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
1 csipet
étkezési keményítő 1 evőkanál
habtejszín 2 dl
sűrített tej 150 g