r
Nosalty Logó

Sárgabackos prézlis krumpligombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Sárgabackos prézlis krumpligombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1306 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 13053 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    846 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    7499 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 1306 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    1037.6 g
  • Telített zsírsav
    635 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    299 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6559.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    3677 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.4 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    1735.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14763 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8465 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    74991 micro
  • β-crypt
    1121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 13053 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk és megfőzzük csipet sós vízben. Majd a vajjal összetörjük melegen.
  2. Mikor már langyos lett a vajas burgonya, hozzáadjuk a lisztet, a tojást vanília rúdból kikapart magokat és a 10 dkg cukrot, és összegyúrjuk.
  3. A megmosott sárgabarackot kimagozzuk, és felekre szedjük, és cukorba hempergetjük.
  4. A tésztából akkora méretű gombócnyit veszünk ki, amekkorába belefér a fél cukros barack. Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy a tészta.
  5. Széles fazékba enyhén sós lobogó vízbe rakosgatjuk. óvatosan megkeverjük, és amikor már feljöttek a gombócok, még hagyjuk 4-5 percig főni.
  6. A szűrő kanállal kiszedegetett gombócokat a vajon szárazra pirított gluténmentes zsemlemorzsába hempergetjük. Xilit cukrot porrá őröljük, és meghintjük vele. Jó étvágyat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4151
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sárgabackos prézlis krumpligombóc
Smaragd konyha 149 recept

Egy jól bevált receptemet kipróbáltam glutén, laktóz és cukor nélküli alapanyagokból, és nagyon jól sikerült. Mind elfogyott!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.