r
Nosalty Logó

Sárgabarackmagos aranygaluska tejszínes vaníliapudinggal

Smaragd konyha
Sárgabarackmagos aranygaluska tejszínes vaníliapudinggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

aranygaluska

tejszínes vaníliapuding

2111
Kalória
29.8g
Fehérje
183.3g
Szénhidrát
143g
Zsír
202g
Víz
537g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
61.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

aranygaluska

tejszínes vaníliapuding

Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

aranygaluska

tejszínes vaníliapuding

Összesen 8438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

aranygaluska

tejszínes vaníliapuding

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1043 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    572.1 g
  • Telített zsírsav
    301 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    2148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4754.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1340 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    733.4 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    808.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4170 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 8438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

aranygaluska

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk egy tálba. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a hozzáadjuk a liszthez.
  2. A 10 dkg puha vajat is a liszthez adjuk, mehet még hozzá a só, citromlé, 2 vaníliás cukor, porcukor és a felfuttatott élesztős tej. Ezt bedagasztjuk, és letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  3. Majd vékonyan lisztezett sodródeszkára tesszük, és 2 cm vastagságúra kisodorjuk. 2 cm x 1 cm formájú csíkokat vágunk, és mindegyiket olvasztott vajban megmártjuk, majd kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé rakosgatjuk.
  4. A diót és sárgabarackmagot ledaráljuk (pár szemet hagyhatunk díszítésre), és összekeverjük a 2 csomag vaníliás cukorral.
  5. Rászórjuk az egészet a galuskák tetejére. 190 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, 35-40 perc (sütőtől függ).

tejszínes vaníliapuding

  1. 2 dl tejszínnel elkeverjük a cukrot és a vaníliapudingokat. 8 dl tejszínt majdnem forrásig melegítünk. Majd beleöntjük a pudingot, és sűrűre főzzük. Majd egy másik tálba átöntjük a kész pudingot.
  2. Langyosan tálalva fogyaszthatjuk, de hidegen még finomabb. Barackmaggal díszítjük. Jó étvágyat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A humoros férjem aranygaluskát kívánt meg, és megkértem, hogy törjön fel néhány sárgabarackmagot. Ezzel kevertem a darált diót.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek