r
Nosalty Logó

Pihekönnyű aranygaluska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pihekönnyű aranygaluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1036 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6209 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 388 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1036 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    365.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3992.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.1 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1356 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 6209 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 388 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadunk egy kanál cukrot. Felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, az élesztőt a tejjel és tojássárgákat. Összegyúrjuk, míg sima, puha, ruganyos tésztát nem kapunk.
  3. Leterítjük, és egy óra alatt duplájára kelesztjük. Ha kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  4. Egy jénait vagy kapcsos tortaformát kivajazunk. A darált diót összekeverjük a cukorral. A kiszaggatott galuskákat először a vajba, majd a cukros dióba forgatjuk, és beletesszük a tálba.
  5. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a dió, letakarjuk. Ha kész, megvárjuk, míg kicsit hűl, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 357
  • Össznézettség: 113315
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 24.

Ajánló

Vanília- vagy borsodó.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kívül roppanós, belül foszlós, dióval megszórt édeskés kis gombócok - tegye fel a kezét, aki nem imádja az aranygaluskát!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?