Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihekönnyű aranygaluska

Pihekönnyű aranygaluska
Pihekönnyű aranygaluska
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kívül roppanós, belül foszlós, dióval megszórt édeskés kis gombócok - tegye fel a kezét, aki nem imádja az aranygaluskát!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vanília- vagy borsodó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadunk egy kanál cukrot. Felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, az élesztőt a tejjel és tojássárgákat. Összegyúrjuk, míg sima, puha, ruganyos tésztát nem kapunk.
  3. Leterítjük, és egy óra alatt duplájára kelesztjük. Ha kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  4. Egy jénait vagy kapcsos tortaformát kivajazunk. A darált diót összekeverjük a cukorral. A kiszaggatott galuskákat először a vajba, majd a cukros dióba forgatjuk, és beletesszük a tálba.
  5. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a dió, letakarjuk. Ha kész, megvárjuk, míg kicsit hűl, és azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 37 845
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1006 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós aranygaluska, klasszikus aranygaluska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1036
finomliszt 60 dkg
tej 3.5 dl
friss élesztő 2 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 1 ek
vaj 8 dkg
dió 30 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg