r
Nosalty Logó

Sárgabarackmagos aranygaluska tejszínes vaníliapudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Sárgabarackmagos aranygaluska tejszínes vaníliapudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

aranygaluska

tejszínes vaníliapuding

Összesen 2111 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

aranygaluska

tejszínes vaníliapuding

Összesen 8438 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

aranygaluska

tejszínes vaníliapuding

Összesen 347 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1043 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 2111 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    572.1 g
  • Telített zsírsav
    301 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    2148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4754.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1340 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.4 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4170 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 8438 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 347 Kcal

Hozzávalók

aranygaluska

tejszínes vaníliapuding

Elkészítés

aranygaluska

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk egy tálba. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a hozzáadjuk a liszthez.
  2. A 10 dkg puha vajat is a liszthez adjuk, mehet még hozzá a só, citromlé, 2 vaníliás cukor, porcukor és a felfuttatott élesztős tej. Ezt bedagasztjuk, és letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  3. Majd vékonyan lisztezett sodródeszkára tesszük, és 2 cm vastagságúra kisodorjuk. 2 cm x 1 cm formájú csíkokat vágunk, és mindegyiket olvasztott vajban megmártjuk, majd kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé rakosgatjuk.
  4. A diót és sárgabarackmagot ledaráljuk (pár szemet hagyhatunk díszítésre), és összekeverjük a 2 csomag vaníliás cukorral.
  5. Rászórjuk az egészet a galuskák tetejére. 190 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, 35-40 perc (sütőtől függ).

tejszínes vaníliapuding

  1. 2 dl tejszínnel elkeverjük a cukrot és a vaníliapudingokat. 8 dl tejszínt majdnem forrásig melegítünk. Majd beleöntjük a pudingot, és sűrűre főzzük. Majd egy másik tálba átöntjük a kész pudingot.
  2. Langyosan tálalva fogyaszthatjuk, de hidegen még finomabb. Barackmaggal díszítjük. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1575
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackmagos aranygaluska tejszínes vaníliapudinggal
Smaragd konyha 149 recept

A humoros férjem aranygaluskát kívánt meg, és megkértem, hogy törjön fel néhány sárgabarackmagot. Ezzel kevertem a darált diót.

Hozzávalók

aranygaluska

tejszínes vaníliapuding

Címlapról ajánljuk

További cikkek