r
Nosalty Logó

Barackos és szilvás gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos és szilvás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2954.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    4594 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk hűlni.
  2. Amikor már langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat és beledolgozzuk. Ezután mehet bele a tojás és a só is. Majd végül a liszt. Kb. 25-30 dkg liszt szükséges hozzá. Attól függően, milyen burgonyánk van. Nem túl ragadós tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett deszkán kb. 1cm vastagra nyújtjuk. 5*5cm-es kockákra vágjuk.
  4. A barackot és a szilvát megmossuk és elfelezzük. (Ha nagyobb darabokat sikerült vennünk, akkor negyedekbe vágjuk őket.)
  5. A fahéjat és a cukrot összekeverjük, és a szilvákat és barackokat megforgatjuk benne. Vagy ha van otthon kockacukor, akkor egy kockacukor plusz fahéj mehet egy gombócba.
  6. A fahéjas és cukros gyümölcsöket a tészta kockák közepére helyezzük. Majd a négy sarkát összecsípjük, és golyókat formázunk belőlük. Lobogó vízben kifőzzük.
  7. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, készen vannak. Vajon pirított zsemlemorzsába hempergetjük őket, és tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7334
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokáig próbáltam elkészíteni azt az igazi barackos (szilvás) gombócot, amit mamám is készített. Hiába kértem el a receptet, az első pár adag nem lett olyan. Aztán egyszer csak sikerült. Pedig a recept nem változott. De úgy látszik ehhez is idő kell és gyakorlás. Pedig nem nehéz elkészíteni, de én a tökéletesig nem nyugodtam. Sikerült :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?