r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc

ze(n)derta
Sárgabarackos gombóc
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

1069
Kalória
24.3g
Fehérje
178.7g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
205.1g
Víz
48.6g
Koleszterin
9.6g
Élelmi rost
29.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 1069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 4278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3302.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    1271 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    714.8 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    820.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5091 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 4278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit megmossuk és héjastul enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk (ennek hiányában a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük.
  3. Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, sótés annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  4. Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kisodorjuk és késsel 5x5 cm-es négyzeteket vágunk.
  5. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzukés kisebb darabokra vágjuk (ha apró szemű barackot kapunk, akkor abból egy felet is beletehetünk).
  6. A cukrot összekeverjük a fahéjjal és ebbe hempergetjük a barackokat, majd a tésztába töltjük. A széleket az ujjunkkal jól összenyomkodjuk és a tenyereink között gombócokat formázunk.
  7. Bő, enyhén sós, lobogva forró vízbe tesszük a gombócokat, és kb. 2-3 percig főzzük, miután a gombócok feljöttek a víz felszínére.
  8. Leszűrjük a vizet és pirított darába hempergetjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p

Ma úgy ébredtem, hogy kedvem van ablakot pucolni. Nem mondom, meglepő gondolat volt korán reggel. Aztán még arra is volt kedvem, hogy hosszasan pepecseljek a konyhában. Ez lett az eredménye.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...