r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc Zsuzsamamától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Sárgabarackos gombóc Zsuzsamamától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 902 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2415 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 902 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4863.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    2818 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    9659 micro
  • β-crypt
    900 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 3611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés vajat forrósítunk, és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük.
  2. A 4 db kétszersültet összetörjük, és hozzákeverjük. Kevés fahéjjal ízesítjük.
  3. A burgonyát vízben héjastul egy fazékba tesszük, majd addig mossuk, míg a víz tiszta nem marad rajta. Ezután feltesszük sós vízben főni. Addig főzzük, míg teljesen puha nem lesz. Lehűtjük, a héját lehúzzuk róla.
  4. Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat óvatosan felnyitjuk. Kivesszük a magot, és 1 teáskanál barna cukrot teszünk a mag helyére.
  5. A burgonyát még melegen összetörjük egy burgonyatörővel. A burgonyához adjuk a tojást, vajat, csipet sót, lisztet. Majd kezünkkel sima tésztává gyúrjuk.
  6. A masszát kivesszük lisztes asztalra, lisztes kézzel kissé átgyúrjuk, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. 6 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát, a barackokat alaposan a négyzetekbe csomagoljuk. 12-13 db lesz.
  7. Csipet sóval ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz színére. Ha feljöttek, kiszedjük őket 2-3 perc múlva a vízből, és a korábban megpirított ízesített zsemlemorzsába forgatjuk őket.
  8. A kész gombócokat cukrozzuk. Én barna cukorral szórtam meg.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8279
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos gombóc Zsuzsamamától
Zsuzsamama56 321 recept

Gyönyörű piros és érett, apró barackot kaptam, és gyorsan szedtem fel sárga krumplit a kertben, hogy elkészítsem kedvenc gombócunkat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.