Sárgabarackos gombóc Zsuzsamamától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
231g sárgabarack103 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g nádcukor95 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
5g kétszersült17 kcal
Összesen
902
Kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
924g sárgabarack412 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
20g kétszersült69 kcal
Összesen
3611
Kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
24.2g burgonya14 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
44.7g sárgabarack20 kcal
-
4.8g vaj35 kcal
-
4.8g nádcukor18 kcal
-
7.3g zsemlemorzsa29 kcal
-
1g kétszersült3 kcal
Összesen
174
Kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1215.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 704 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 277.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 2415 micro
-
β-crypt 225 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
902
Kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.2 g
Zsír
-
Összesen 141 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4863.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 607 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 993 mg
-
Nátrium 2818 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 534 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1108.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1927 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 381 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 1081 micro
-
α-karotin 171 micro
-
β-karotin 9659 micro
-
β-crypt 900 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1053 micro
Összesen
3611
Kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 467 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
174
Kcal
Hozzávalók
-
1 db tojássárgája
-
1 kávéskanál só
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
10 dkg nádcukor
-
15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
- Kevés vajat forrósítunk, és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük.
- A 4 db kétszersültet összetörjük, és hozzákeverjük. Kevés fahéjjal ízesítjük.
- A burgonyát vízben héjastul egy fazékba tesszük, majd addig mossuk, míg a víz tiszta nem marad rajta. Ezután feltesszük sós vízben főni. Addig főzzük, míg teljesen puha nem lesz. Lehűtjük, a héját lehúzzuk róla.
- Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat óvatosan felnyitjuk. Kivesszük a magot, és 1 teáskanál barna cukrot teszünk a mag helyére.
- A burgonyát még melegen összetörjük egy burgonyatörővel. A burgonyához adjuk a tojást, vajat, csipet sót, lisztet. Majd kezünkkel sima tésztává gyúrjuk.
- A masszát kivesszük lisztes asztalra, lisztes kézzel kissé átgyúrjuk, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. 6 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát, a barackokat alaposan a négyzetekbe csomagoljuk. 12-13 db lesz.
- Csipet sóval ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz színére. Ha feljöttek, kiszedjük őket 2-3 perc múlva a vízből, és a korábban megpirított ízesített zsemlemorzsába forgatjuk őket.
- A kész gombócokat cukrozzuk. Én barna cukorral szórtam meg.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 114
- Össznézettség: 7437
- Feltöltés dátuma: 2014. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Zsuzsamama56
320 recept
Gyönyörű piros és érett, apró barackot kaptam, és gyorsan szedtem fel sárga krumplit a kertben, hogy elkészítsem kedvenc gombócunkat.
Hozzászólások (2)
drága Zsuzsamama56, nyugtass meg, hogy csak félreírtál valamit. A burgonyát felaprítjuk, megf?zzük és lehúzzuk a héját?????
Kedves Éva néni! Most láttam meg én is hogy van a recept leírva,de nemértem hogy lehett így ,mert én nem!Na mindegy hosszú,folyton szivat valaki!Ezután jobban figyelek!
na ugye, hogy csak félreírásról volt szó. bíztam benned, na de a fiatalok. hátha valaki elhiszi, hogy ez az elkészítés módja.
Kedves Éva néni! Megnyugodhat,kijavítottam,és remélem nemfognak mégegyszer javítgatni a receptemen mások.
Kedves Zsuzsamama56, megtaláltam, elkészítettem, sikert arattam. Ennyi a rövid leírása a recept felhasználásának. Köszönöm szépen, sok receptet kipróbáltam és nekünk ez vált be igazán. Nagyon ízlett ez mindenkinek, mindenképpen máskor is ezt használom. Férjem elég válogatós gombóc téren, ne essen szét de puha, légies legyen, nos ezt még ? is nagyon dícsérte. Köszönet!
Kedves Dolln megtisztelt hogy t?lem készítette el!Üdv, és várom máskor is!