Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos gombóc Zsuzsamamától

Sárgabarackos gombóc Zsuzsamamától
Sárgabarackos gombóc Zsuzsamamától
26 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű piros és érett, apró barackot kaptam, és gyorsan szedtem fel sárga krumplit a kertben, hogy elkészítsem kedvenc gombócunkat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés vajat forrósítunk, és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük.
  2. A 4 db kétszersültet összetörjük, és hozzákeverjük. Kevés fahéjjal ízesítjük.
  3. A burgonyát vízben héjastul egy fazékba tesszük, majd addig mossuk, míg a víz tiszta nem marad rajta. Ezután feltesszük sós vízben főni. Addig főzzük, míg teljesen puha nem lesz. Lehűtjük, a héját lehúzzuk róla.
  4. Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat óvatosan felnyitjuk. Kivesszük a magot, és 1 teáskanál barna cukrot teszünk a mag helyére.
  5. A burgonyát még melegen összetörjük egy burgonyatörővel. A burgonyához adjuk a tojást, vajat, csipet sót, lisztet. Majd kezünkkel sima tésztává gyúrjuk.
  6. A masszát kivesszük lisztes asztalra, lisztes kézzel kissé átgyúrjuk, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. 6 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát, a barackokat alaposan a négyzetekbe csomagoljuk. 12-13 db lesz.
  7. Csipet sóval ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz színére. Ha feljöttek, kiszedjük őket 2-3 perc múlva a vízből, és a korábban megpirított ízesített zsemlemorzsába forgatjuk őket.
  8. A kész gombócokat cukrozzuk. Én barna cukorral szórtam meg.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 709
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos gombóc, sárgabarackos burgonyagombóc, zsemlemorzsás barackos gombóc

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dolin
Dolin Tue, 2017-05-30 10:11

Kedves Zsuzsamama56, megtaláltam, elkészítettem, sikert arattam.
Ennyi a rövid leírása a recept felhasználásának.
Köszönöm szépen, sok receptet kipróbáltam és nekünk ez vált be igazán. Nagyon ízlett ez mindenkinek, mindenképpen máskor is ezt használom. Férjem elég válogatós gombóc téren, ne essen szét de puha, légies legyen, nos ezt még Ő is nagyon dícsérte.
Köszönet!

Éva néni
Éva néni Thu, 2014-07-31 15:55

drága Zsuzsamama56, nyugtass meg, hogy csak félreírtál valamit. A burgonyát felaprítjuk, megfőzzük és lehúzzuk a héját?????

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2014-07-31 17:46

Kedves Éva néni! Most láttam meg én is hogy van a recept leírva,de nemértem hogy lehett így ,mert én nem!Na mindegy hosszú,folyton szivat valaki!Ezután jobban figyelek!

Éva néni
Éva néni Thu, 2014-07-31 18:05

na ugye, hogy csak félreírásról volt szó. bíztam benned, na de a fiatalok. hátha valaki elhiszi, hogy ez az elkészítés módja.

902
burgonya 50 dkg
tojássárgája 1 db
vaj 5 dkg
1 kávéskanál
finomliszt 20 dkg
sárgabarack 12 db
vaj 10 dkg
nádcukor 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
kétszersült 4 db