r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc Zsuzsamamától

Zsuzsamama56
Sárgabarackos gombóc Zsuzsamamától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

902
Kalória
16.8g
Fehérje
133.5g
Szénhidrátok
35.2g
Zsír
277.2g
Víz
134.9g
Koleszterin
10g
Rost
47.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 902 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2415 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 902 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4863.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    2818 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    9659 micro
  • β-crypt
    900 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 3611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. Kevés vajat forrósítunk, és zsemlemorzsát pirítunk rajta, majd félretesszük.
  2. A 4 db kétszersültet összetörjük, és hozzákeverjük. Kevés fahéjjal ízesítjük.
  3. A burgonyát vízben héjastul egy fazékba tesszük, majd addig mossuk, míg a víz tiszta nem marad rajta. Ezután feltesszük sós vízben főni. Addig főzzük, míg teljesen puha nem lesz. Lehűtjük, a héját lehúzzuk róla.
  4. Míg a burgonya fő, a sárgabarackokat óvatosan felnyitjuk. Kivesszük a magot, és 1 teáskanál barna cukrot teszünk a mag helyére.
  5. A burgonyát még melegen összetörjük egy burgonyatörővel. A burgonyához adjuk a tojást, vajat, csipet sót, lisztet. Majd kezünkkel sima tésztává gyúrjuk.
  6. A masszát kivesszük lisztes asztalra, lisztes kézzel kissé átgyúrjuk, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. 6 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát, a barackokat alaposan a négyzetekbe csomagoljuk. 12-13 db lesz.
  7. Csipet sóval ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és addig főzzük őket, míg fel nem jönnek a víz színére. Ha feljöttek, kiszedjük őket 2-3 perc múlva a vízből, és a korábban megpirított ízesített zsemlemorzsába forgatjuk őket.
  8. A kész gombócokat cukrozzuk. Én barna cukorral szórtam meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 6 perc

Gyönyörű piros és érett, apró barackot kaptam, és gyorsan szedtem fel sárga krumplit a kertben, hogy elkészítsem kedvenc gombócunkat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...