Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárga tetejű linzerkocka

Sárga tetejű linzerkocka
Sárga tetejű linzerkocka
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dió-lekvár párosítás nekünk nagyon bejön, a "sárga tetejű" sütiket pedig imádjuk. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

A lekvárt tényleg ne sajnáljuk, nem fog kifolyni sütés közben, a tészta nagyon felszívja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a citromhéjjal.
  2. Ha a tészta összeállt, 3 felé osztjuk, és az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport és a rumot.
  3. A lapokat kb. 20x30 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Először a világos lapot egy kivajazott-kilisztezett tepsi aljába fektetjük. Jó vastagon megkenjük lekvárral, erre jöhet a kakaós tészta, ismét lekvárkenés, és a tetejét befedjük a világos tésztával.
  4. A tetejét megszurkáljuk villával, és 195 fokon kb. 30 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a tetejére a mázat: a 4 tojássárgáját 12 dkg porcukorral jól kikeverjük kézi habverővel. Ha a süti megsült, a sütőből kivéve azonnal megkenjük a tojásos mázzal, és megszórjuk a tetejét pirított dióval.
  • sütési hőfok: 195°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 315
elküldve: 15
receptkönyvben: 427
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny, Somat húsvéti receptverseny, Vénusz húsvéti receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós linzerszelet, sárga tetejű linzer szelet, lekváros-tojásmázas linzerszelet

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2017-04-06 19:06

Ez iszonyat finom, pedig mi még langyosan estünk neki (szét is esett az egész, de annyi baj legyen). Már alig várom, hogy holnap-holnapután milyen lesz :)

nana43
nana43 Mon, 2016-03-21 11:33

Először én is ódzkodtam a nyers tojássárgájától, de valóban, a meleg tésztától "átsül". Néhány csepp citromlevet, vagy rumaromát teszek bele, akkor tényleg nincs tojásszaga, amit tényleg nem szeretek. Sokszor megsütöttem már, nagyon finom.

villers
villers Sun, 2014-10-12 22:11

Szia!
Az egyik hozzászólásodból azt vettem ki, hogy ha áll másnapig, akkor jobb lesz. Vagy félreértettem valamit? Egyébként ez a tészta linzer jellegű? Köszi: Andi

Laura36
Laura36 / Laura36 Mon, 2014-10-13 07:04

Szia!
Igen, szerintem finomabb 1-2 nap állás után. A tészta pedig linzerszerű.

Laura36
Laura36 / Laura36 Fri, 2014-10-03 10:44

Egyébként nem hinném, hogy nyers maradna, de az biztos, hogy egyáltalán nincsen tőle nyers tojás íze.

jurotri
jurotri Thu, 2014-10-02 22:10

Ha kivettem a sütőből, rákenem a " sárga masszát" és már nem sütöm ezzel tovább? Tehát nyers tojássárgája lesz a teteje?!?

Laura36
Laura36 / Laura36 Fri, 2014-10-03 06:59

Már nem kell tovább sütni, és nem lesz nyers, mert annyira forró még ilyenkor a süti, hogy a rákent massza rádermed.

1739
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 12 dkg
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 1 ek
sárgabaracklekvár 50 dkg
tojássárgája 4 db
porcukor 12 dkg
dió 10 dkg