r
Nosalty Logó

Lekváros-habos rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Lekváros-habos rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1733 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6926 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 333 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1733 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5137.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1141.4 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2237 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 6926 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 333 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint a cukorral és a tojássárgájával összekeverjük.
  2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, és hozzáadjuk, beletesszük a citromhéjat és a levét.
  3. Jól összedolgozzuk, a tészta kb. negyedét félretesszük a rácsozáshoz.
  4. A többit kikent tepsibe nyomkodjuk, (jó vékony lesz!) és megkenjük lekvárral.
  5. A tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a tetejére simítjuk.
  6. A félretett tésztából elkészítjük a rácsokat: darabokat tépünk, és vékonyra sodorva a hab tetejére tesszük rácsosan.
  7. Előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 34156
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 26.

Ajánló

Én nagy gáztepsiben sütöttem meg, nekünk pont jó volt a tészta vastagsága így!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Príma Konyha magazinban megjelent recept: egyszerű és nagyszerű. Nálunk most üvegben eltett, reszelt alma lett összekeverve egy kissé hígra sikeredett szilvalekvárral és kevés fahéjjal, ez került rá töltelékként, így még finomabb összhatás kerekedett ki.

Hozzászólások

villers

Ez a recept egy az egyben fent van már "kishuszka" tollából...

Tmea

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora tepsibe nyomkodjuk, amelyben jó vékony lesz? El?re is köszi a választ! Tímea

Redy

Szia Timi! Én egy gáztepsibe teszem ezt az adagot, akkorába amelyik max.befér a süt?be! Szép hétvégét Edit

Tmea

Most kerítettem rá sort, de sajnos rémes lett! El?ször is nagyon nehezen állt össze a tészta. Morzsálódott szanaszét. Aztán a tojásfehérjehab hamarabb megbarnult, mint a tészta maga, pedig nem is 200, hanem csak 180 fokra tettem be. 10 perc után lejjebb kellett vennem 150 fokra, mert már teljesen barna lett a hab,míg a tészta fehér maradt. Aztán már csak 5 percet tudtam sütni, mert így is majdnem megégett az a fránya tojáshab. Aztán olyan édes volt, hogy rendesen hányingerem lett t?le, pedig a tojáshabba nem is tettem csak egy vaníliás cukrot. Arról nem is beszélve, hogy az alja persze nem sült át, és még másnap is morzsálódott. Szóval teljes kudarc. Sok receptnél szoktam itt olvasni, hogy ha nem áll össze a tészta, akkor tegyenek bele 1-2 kanál tejfölt, de ezeknél a recepteknél, még sosem volt rá szükségem, mert mindig minden klappolt. Már sajnos kés?n jutott eszembe, hogy miután ez is egy ilyen linzeres féle tészta, hogy lehet, hogy pont ennél, aminél nincs odaírva, pont ennél lett volna szükség arra az 1-2 kanál tejfölre. De akkor már sajnos kés? volt... Valahogy azért meg fogjuk enni, lehet összemorzsolom és csinálok bel?le valami pohárkrémet, vagy nem tudom, ki dobni azért nem fogom, de még egyszer tuti nem állok neki! Üdv Tímea

Tmea

Nagyszer?! Oké, koszi szépen! :-) Neked is szép hétvégét! (Remélhet?leg kevéssé csapadékos esz már a hátra lév? része...)

bobtail

Többször megcsináltam és csak annyit változtattam rajta,hogy a lekvárba kevertem egy kis diót,valamint 2 szem almát le reszeltem a finom reszel?n és azt is hozzá adtam.Isteni finom lett pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.