Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros-habos rácsos

Lekváros-habos rácsos
Lekváros-habos rácsos
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Príma Konyha magazinban megjelent recept: egyszerű és nagyszerű. Nálunk most üvegben eltett, reszelt alma lett összekeverve egy kissé hígra sikeredett szilvalekvárral és kevés fahéjjal, ez került rá töltelékként, így még finomabb összhatás kerekedett ki.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Én nagy gáztepsiben sütöttem meg, nekünk pont jó volt a tészta vastagsága így!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha margarint a cukorral és a tojássárgájával összekeverjük.
  2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, és hozzáadjuk, beletesszük a citromhéjat és a levét.
  3. Jól összedolgozzuk, a tészta kb. negyedét félretesszük a rácsozáshoz.
  4. A többit kikent tepsibe nyomkodjuk, (jó vékony lesz!) és megkenjük lekvárral.
  5. A tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a tetejére simítjuk.
  6. A félretett tésztából elkészítjük a rácsokat: darabokat tépünk, és vékonyra sodorva a hab tetejére tesszük rácsosan.
  7. Előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 29 414
elküldve: 11
receptkönyvben: 397
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-rácsos süti, habos-rácsos sütemény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bobtail
bobtail Wed, 2013-04-17 06:32

Többször megcsináltam és csak annyit változtattam rajta,hogy a lekvárba kevertem egy kis diót,valamint 2 szem almát le reszeltem a finom reszelőn és azt is hozzá adtam.Isteni finom lett pillanatok alatt elfogyott.

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-07-23 17:00

Nagyszerű! Oké, koszi szépen! :-)
Neked is szép hétvégét! (Remélhetőleg kevéssé csapadékos esz már a hátra lévő része...)

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-07-22 10:50

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora tepsibe nyomkodjuk, amelyben jó vékony lesz?
Előre is köszi a választ!
Tímea

Redy28
Redy / Redy28 Fri, 2011-07-22 22:22

Szia Timi!
Én egy gáztepsibe teszem ezt az adagot, akkorába amelyik max.befér a sütőbe!
Szép hétvégét
Edit

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2013-02-26 10:16

Most kerítettem rá sort, de sajnos rémes lett! Először is nagyon nehezen állt össze a tészta. Morzsálódott szanaszét. Aztán a tojásfehérjehab hamarabb megbarnult, mint a tészta maga, pedig nem is 200, hanem csak 180 fokra tettem be. 10 perc után lejjebb kellett vennem 150 fokra, mert már teljesen barna lett a hab,míg a tészta fehér maradt. Aztán már csak 5 percet tudtam sütni, mert így is majdnem megégett az a fránya tojáshab. Aztán olyan édes volt, hogy rendesen hányingerem lett tőle, pedig a tojáshabba nem is tettem csak egy vaníliás cukrot. Arról nem is beszélve, hogy az alja persze nem sült át, és még másnap is morzsálódott. Szóval teljes kudarc. Sok receptnél szoktam itt olvasni, hogy ha nem áll össze a tészta, akkor tegyenek bele 1-2 kanál tejfölt, de ezeknél a recepteknél, még sosem volt rá szükségem, mert mindig minden klappolt. Már sajnos későn jutott eszembe, hogy miután ez is egy ilyen linzeres féle tészta, hogy lehet, hogy pont ennél, aminél nincs odaírva, pont ennél lett volna szükség arra az 1-2 kanál tejfölre. De akkor már sajnos késő volt...
Valahogy azért meg fogjuk enni, lehet összemorzsolom és csinálok belőle valami pohárkrémet, vagy nem tudom, ki dobni azért nem fogom, de még egyszer tuti nem állok neki!
Üdv
Tímea

villers
villers Mon, 2010-12-27 12:12

Ez a recept egy az egyben fent van már "kishuszka" tollából...

1733
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
tojássárgája 3 db
finomliszt 45 dkg
sütőpor 1 csomag
citrom 1 db
vaj 1 ek
lekvár/ dzsem 70 dkg
tojásfehérje 3 db
porcukor 15 dkg