Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mille-feuille

Mille-feuille
Mille-feuille
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami habos, krémes sütire vágytam a hétvégén, és erre esett a választás. Sokszor ettem cukrászdában, de ez az első alkalom, hogy otthon is megpróbáltam elkészíteni. Meglepően könnyű volt, mindenkinek ajánlom a receptet, és hogy bátran álljon neki a készítésnek.
Rendkívül mutatós, kiváló vendégvárásra, különleges alkalmakra, vagy csak úgy. :) Az eredeti recept a neten található.

hozzávalók / 6 adag

Lapok

Vaníliás krém

Hab

ajánlat

A tejszínhab közé kedvünk szerint rakhatunk málnát, áfonyát vagy egyéb bogyós gyümölcsöt.

Szólj hozzá!

elkészítés

Lapok

  1. Egy 35 x 40 cm-es tepsibe rakjunk sütőpapírt.
  2. Nyújtsuk ki a leveles tésztát 2 mm-es vastag 35 x 40 cm-es téglalapra, és helyezzük a tésztát a tepsibe.
  3. Melegítsük fel a sütőt 200 C -ra.
  4. Szurkáljuk meg a tészta egész felületét egy villával. Vékonyan kenjük meg tejjel, és szórjuk meg a cukorral.
  5. Középső rácson süssük körülbelül 15 percig.
  6. Hagyjuk kihűlni.

Vaníliás krém

  1. Egy kis fazékba öntsük bele a tejet, és adjuk hozzá a vanília kivonatot. Melegítsük a tejet, amíg elkezd forrni.
  2. Egy másik fazékban keverjük össze a cukrot és a lisztet.
  3. Adjuk hozzá a tojást, és kézi habverővel addig kevergessük, amíg a keverék könnyű és puha lesz.
  4. Adjunk egy merőkanálnyi meleg tejet a tojásos keverékhez, majd kevergetés mellett öntsük hozzá a maradék tejet. Közepes lángon főzzük, állandó kevergetés mellett.
  5. Miután felforrt, főzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. Tegyük át egy tálba, és rögtön tegyünk folpackot a tetejére.
  6. Hagyjuk kihűlni.

Hab

  1. Egy tálban verjük fel a tejszínt a cukorral és vaníliával. Tartsuk hidegen.
  2. Szeleteljük a sült és hűtött leveles tészta téglalapot keresztbe 3 egyforma csíkra.
  3. Az első tészta tetejére kenjük rá az összes vaníliás krémet, és fedjük le egy második csík tésztával.
  4. Ennek a tetejére kenjük rá a tejszínhabot, majd fedjük le az utolsó darab leveles tésztával.
  5. A tetejét szórjuk meg porcukorral.
  6. Hűtve tálaljuk, és tartsuk hűtőszekrényben.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 35 x 40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 38 463
elküldve: 8
receptkönyvben: 343
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 2

szakács

Saza

Mióta szakács: 2014.08.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes vaníliás szelet, krémes szelet, leveles süti tejszínes krémmel

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-04-10 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.04.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Sakumo
Sakumo Mon, 2018-04-09 11:35

Kedves Saza! Áfonya helyett más gyümölcs is mehet bele? Mennyire szállítható a sütemény?

saza
Saza / saza Wed, 2018-04-11 14:10

Kedves Sakumo!

Sajat tapasztalat alapjan a valaszom az, hogy igen. :) En keszitettem mar malnaval, fekete szederrel, es ezek keverekevel. A malnaval nagyon finom es latvanyos is volt egyben, a gyumolcs kisse osszetort mialatt a tejszinhabhoz kevertem, es megfestette. Mivel osszetort a gyumolcs, igy azonnal fogyasztando volt, de nalunk ezzel altalaban egyebkent sincs problema! :)

Szallitani nem szallitottam meg, de en ugy gondolnam, hogy egy lezart dobozban vagy tortaszallitoban szallithato, ha vizszintesen es fixen van tartva. Ha esetleg szallitanad, kivancsi lennek a tapasztalatodra, mert en is gondolkodtam mar rajta, hogy vendegsegbe viszem magammal, de nem jutottam meg el odaig. :)

Remelem izleni fog, ha elkeszited!

Saza

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-04-08 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Füge Attiláné - Erika
Füge Attiláné - Erika Thu, 2016-04-07 19:42

Kedves Saza!
Ránézek, megtetszik, elkészítem. Valahogy így vagyok ezzel a recepttel is. :-)
Egyetlen kérdésem lenne. Ha nem szeretném a lapot három részre vágni, hanem hagyni eredeti méretben - ugyebár 3 db tésztát sótök ki -, véleményed szerint 2x-es, vagy 3x-os mennyiséget igényel a töltelék?
Köszönettel várom válaszod! :-)

saza
Saza / saza Thu, 2016-04-07 19:51

Kedves Erika!
Nagyon orulok, hogy tetszik a recept, remelem ugyanugy fog izleni Neked is, mint nekem!
En 3x-os mennyisegben keszitenem el a tolteleket egy olyan adaghoz, mert szeretem, ha sok krem van egy sutiben. 2x-es mennyiseggel is biztos mukodik, bar a vanilias krem lehet, hogy abban az esetben kicsit tul vekony lenne.
Akarmelyik modon dontesz is, sok sikert es jo etvagyat kivanok hozza! :)
Szep estet,
Saza

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-04-07 02:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ifarsang
ifarsang Wed, 2016-04-06 15:00

Végre nem azt kell olvasnom a hozzávalók közt, hogy: egy csomag vaníliás pudingpor... Mesés, köszönöm!!!

saza
Saza / saza Wed, 2016-04-06 15:21

Nagyon orulok, hogy tetszik a recept ifarsang! Remelem hamarosan alkalmad lesz kiprobalni, biztosan nem fogsz csalodni, isteni finom! :)

ifarsang
ifarsang Sun, 2018-05-27 17:39

Szia Saza! Észre sem vettem, hogy választ is kaptam, bocsánat!
Most ismét szemem elé került ez a csoda és azt kell mondanom, finom. Megcsináltam, ismertem az eredetit, ISTENI. Köszönöm!!!

507
leveles tészta 200 g
tej 15 ml
cukor 5 g
tej 500 ml
vanília kivonat 1 ek
cukor 150 g
finomliszt 75 g
tojás 2 db
habtejszín 250 ml
cukor 60 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
áfonya 5 dkg