r
Nosalty Logó

Mille-feuille

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Mille-feuille
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lapok

Vaníliás krém

Hab

Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lapok

Vaníliás krém

Hab

Összesen 3032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lapok

Vaníliás krém

Hab

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 3032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 213 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Lapok

Vaníliás krém

Hab

Elkészítés

Lapok

  1. Egy 35 x 40 cm-es tepsibe rakjunk sütőpapírt.
  2. Nyújtsuk ki a leveles tésztát 2 mm-es vastag 35 x 40 cm-es téglalapra, és helyezzük a tésztát a tepsibe.
  3. Melegítsük fel a sütőt 200 C -ra.
  4. Szurkáljuk meg a tészta egész felületét egy villával. Vékonyan kenjük meg tejjel, és szórjuk meg a cukorral.
  5. Középső rácson süssük körülbelül 15 percig.
  6. Hagyjuk kihűlni.

Vaníliás krém

  1. Egy kis fazékba öntsük bele a tejet, és adjuk hozzá a vanília kivonatot. Melegítsük a tejet, amíg elkezd forrni.
  2. Egy másik fazékban keverjük össze a cukrot és a lisztet.
  3. Adjuk hozzá a tojást, és kézi habverővel addig kevergessük, amíg a keverék könnyű és puha lesz.
  4. Adjunk egy merőkanálnyi meleg tejet a tojásos keverékhez, majd kevergetés mellett öntsük hozzá a maradék tejet. Közepes lángon főzzük, állandó kevergetés mellett.
  5. Miután felforrt, főzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. Tegyük át egy tálba, és rögtön tegyünk folpackot a tetejére.
  6. Hagyjuk kihűlni.

Hab

  1. Egy tálban verjük fel a tejszínt a cukorral és vaníliával. Tartsuk hidegen.
  2. Szeleteljük a sült és hűtött leveles tészta téglalapot keresztbe 3 egyforma csíkra.
  3. Az első tészta tetejére kenjük rá az összes vaníliás krémet, és fedjük le egy második csík tésztával.
  4. Ennek a tetejére kenjük rá a tejszínhabot, majd fedjük le az utolsó darab leveles tésztával.
  5. A tetejét szórjuk meg porcukorral.
  6. Hűtve tálaljuk, és tartsuk hűtőszekrényben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35 x 40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 459
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 96291
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 11.

Ajánló

A tejszínhab közé kedvünk szerint rakhatunk málnát, áfonyát vagy egyéb bogyós gyümölcsöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami habos, krémes sütire vágytam a hétvégén, és erre esett a választás. Sokszor ettem cukrászdában, de ez az első alkalom, hogy otthon is megpróbáltam elkészíteni. Meglepően könnyű volt, mindenkinek ajánlom a receptet, és hogy bátran álljon neki a készítésnek. Rendkívül mutatós, kiváló vendégvárásra, különleges alkalmakra, vagy csak úgy. :) Az eredeti recept a neten található.

Hozzávalók

Lapok

Vaníliás krém

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek