r
Nosalty Logó

Sárgabarackos papucs

NS
Sárgabarackos papucs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

440
Kalória
8.4g
Fehérje
54.3g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
83.1g
Víz
-
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1045 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325.8 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    498.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6267 micro
  • β-crypt
    596 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 2641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A pudingporból, cukorból, tejből sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  2. Amíg hűl, lisztezett deszkán vékony téglalappá nyújtjuk a leveles tésztát, és 16 db lehetőleg egyforma négyzetté vágjuk.
  3. A négyzetek közepére 1-1 kanál pudingot kanalazunk, majd a puding tetejére ültetünk fél-fél magozott sárgabarackot.
  4. A tészta széleit két oldalról ráhajtjuk a barackra úgy, hogy legyen átfedés, és 1-1 szem szegfűszeggel rögzítjük, "beleszögeljük" a barackba.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos sütőben pirosra sütjük, tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nálam ez az egyik jolly-joker süti. Ha nincs semmi más jó ötletem, ezt sütöm meg, és eddig még mindenkinek ízlett. Leveles tészta mindig van a mélyhűtőben, tej és pudingpor szintén mindig megtalálható otthon. A gyümölcs pedig kedvünkre variálható attól függően, hogy éppen minek van szezonja.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...